Cristi Manole, „fenomenul” din Madrid: 7 ultramaratoane in primele 6 luni de alergare

377
Cristi Manole, pe numele complet Ionel Cristian Manole, lucreaza ca pompier in Spania. A doua jumatate a lui 2018 a fost incredibila. In luna mai a inceput sa alerge. Iar in iulie a facut prima cursa. In total a bifat 7 ultramaratoane, printre care si celebrul Tor des Geants. Cristi va reprezenta Romania la cel mai lung ultramaraton de pe planeta pe un traseu de hiking: MEGARACE (1001 kilometri). aimx.ro a discutat in EXCLUSIVITATE cu ultramaratonistul roman despre pasiunea sa. 

Cristi Manole este stabilit in Spania de 14 ani de zile. In luna iulie a acestui an a alergat prima cursa din viata sa

  Cristi Manole Cristi Manole are 30 de ani. Si o apetenta pentru alergare fantastica. A descoperit aceasta pasiune in 2018. In iulie a facut prima cursa. De atunci are 7 ultramaratoane la activ. Pe ultimul, Falco Trail (72 de kilometri, cu 4000+) l-a incheiat pe locul 2 la general.
„Am inceput sa alerg in mai 2018, cu 4 luni inainte de TOR des Geants. in iulie am facut prima cursa din viata: Andorra Ultra Mitic 112km cu aproape 10.000+. A fost ca o pregatire pentru TOR si pentru a putea avea acces la cursa. A fost ok: locul 17 la general si 9 la categoríe. In luna septembrie am facut TOR. Probabil un pic precipitat, dar a fost genial. Anul viitor sper la mai mult. Dupa TOR am mai facut si alte curse aici in Spania: La Vara Ultra Sky Marathon ( 78km 5000+,locul 3), La Vara Scorpion Ultra, La Cabrerra by Lurbel Marathon, Costa Blanca Ultra si ultima a fost FalcoTrail Ultra 72km,4000+, al doilea la general”, a declarat Cristi pentru aimx.ro. 
 Si totusi nu alergarea este pasiunea principala a ultramaratonistului roman: „Pasiunea mea nu este neaparat alegarea, ci mai mult muntii si pustietatea. Adica, cu cat observ mai mult lumea cu atat iubesc mai mult muntii si singuratatea. Pe langa alergare imi mai place skiul, alpinismul, ciclismul si mai ales job-ul pe care il am”.

  „Daca as avea puteri supranaturale as mari nivelul de empatism al oamenilor. Si mai ales fata de animale. Consider ca sufera mult din cauza noastra.”Cristi Manole, pentru aimx.ro

Cristi Manole lucreaza ca pompier de 3 ani de zile.

   Cristi ManoleDe 6 ani a avut nevoie pentru a intra in serviciul de pompieri. Ambitiosul roman nascut in Blaj, Alba, nu s-a lasat pana nu si-a indeplinit insa obiectivul. In a doua jumatate a anului Cristi a strans 2000 de kilometri, cu 150 de mii de metri diferenta de nivel. „Sper sa ma tina picioarele si la anul pentru ca m-am inscris la mai multe curse interesante din Spania si din Europa. Nu cred ca este ceva genetic sau nativ in ceea ce ma priveste. Parintii mei nu au practicat niciun sport. Probabil pregatirea pentru a intra la pompieri m-a ajutat. Probele fizice sunt foarte exigente. A durat cam 6 ani pana am reusit. Cand eram mic am mai facut si fotbal: de la 8 ani pana la varsta de 16 ani, atunci cand m-am mutat in Spania”, a mai spus Cristi.
  Alergatorul de 30 de ani vrea sa ridice stacheta in 2019. „De curand am si un antrenor personal, dar si pe cineva care ma ajuta cu dieta. Cea mai importanta sustinere o am insa de la iubita mea, Ika ( suntem de 10 ani impreuna si este tot romanca), cu care merg la toate concursurile”  Cristi s-a inscris in 2020 la ultramaratonul MEGARACE, de 1001 kilometri: „Nu ma sperie. Chiar daca sunt 1000Km va fi mai light ca TOR” a mai punctat alergatorul. Detalii despre cursele lui Cristi gasesti si aici.
Autor: Vlad Lucian Arhire