Cristi Mosoiu inainte de Mondial: „Am emotii, dar vreau sa fac un rezultat bun”

428
Cristian Mosoiu, la EcoRun
Cristian Mosoiu, la EcoRun

Cristi Mosoiu a discutat cu aimx.ro inainte de Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan. Este in fata celui mai important concurs al carierei in alergare montana. Numaratoarea inversa a inceput. Startul se da sambata in Portugalia. Iar la start vor fi prezente cele mai puternice natiuni in acest sport: Italia, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite. Romania va fi prezenta cu 9 alergatori la masculin. 7 dintre ei au ajuns deja la „locul faptei”: Cristi Mosoiu, Leonard Mitrica, Ionut Zinca, Viorel Palici, Bogdan Damian, Robert Hajnal, Ianko Slovak si  Gyorgy Szabolcs. Andrei Preda va ajunge si el in Portugalia in zilele urmatoare.

Cristi Mosoiu a ajuns in Portugalia pe 28 mai. Alergatorul de 31 de ani este la al doilea concurs de alergare montana in afara granitelor tarii, dupa Europeanul de Alergare Montana din Macedonia

Cristi Mosoiu MondialCristi Mosoiu a ajuns martea trecuta in Portugalia, la Miranda da Corvo. Micuta localitate aflata la sud est de Coimbra va fi gazda Campionatului Mondial de Ultramaraton Montan. De-acolo se da startul, acolo se trece linia de sosire. In acest interval elita din alergarea montana va alerga 44 de kilometri, cu 2200 de metri diferenta de nivel.  Cristi Mosoiu a alergat deja tot traseul si a tras primele concluzii. „Am facut traseul pe bucati. Prima parte, pana la kilometrul 9, este alergabila. Dupa primii 9 kilometri urmeaza urcari abrupte, coborari, copaci, radacini, urci, cobori. Inainte insa traseul te baga si prin apa vreo 30 de metri. Vom fi uzi la picioare. Va fi interesant. Este o portiune tehnica pana la kilometrul 21. Trebuie sa fii atent si la cap si la picioare, altfel te poti accidenta. Eu m-am lovit la umeri de o stanca si de un copac.”

Traseul ii tine concentrati pe alergatori pana la finish. „Ultima coborare este foarte tehnica. Zici ca vii in cap. Multi bolovani. Parca nici la 2X2 nu-i asa. Sunt multe schimbari  stanga-dreapta, foarte multe podete…Plus se face mult praf cand alearga cineva in fata ta.”

Cristi Mosoiu vine dupa o luna cu rezultate bune: locul 2 la EcoRun Moieciu, proba de maraton si locul intai la crosul din cadrul Maratonului International Brasov

 „Am emotii. Este un concurs important pentru mine. Cel mai important de pana acum in alergarea montana. Vreau sa fac un rezultat bun. Ma simt pregatit. Mi-e frica insa de caldura. Ma gandesc ca as putea face crampe musculare. Speram ca toti din echipa sa se simta bine” a mai punctat Cristi Mosoiu pentru aimx.ro.

Ultimele zile inaintea Campionatului Mondial sunt dedicate antrenamentelor scurte, dar intense, pentru imbunatatirea vitezei si bineinteles odihnei.

Despre Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan:

lungime: 44 de kilometri

diferenta de nivel: 2200 de metri

statii de alimentare: 4 ( 2 cu bauturi, 2 mancare si bauturi)

altitudinea la start: 108 metri

cel mai inalt punct de pe traseu: 940 de metri.

VIDEO: Romanii se antreneaza pe traseul Campionatului Mondial:

Pe aimx.ro aflati si cine a castigat Campionatul National de Triatlon pe distanta lunga, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: EcoRun Moieciu