Cristian Bostina dupa 17 ore de efort la CeltMan: „Un concurs epic!”

245

   Romanul Cristian Bostina a fost unul din cei 173 de concurenti care au terminat CeltMan, editia 2018. 16 triatlonisti au abandonat sau nu au ajuns la cut off-ul de la kilometrul 18 al alergarii (13 ore). Cristi a incheiat competitia din Scotia dupa un efort continuu de 17 ore, 5 minute si 24 de secunde. In acest timp a inotat 3,4 kilometri in Atlanticul de Nord, a pedalat 202 si a alergat 42 de kilometri prin munti. Apa rece, ploaia si vantul au fost principalii „dusmani” ai sportivilor. 

Cristian Bostina: ” Singurul moment cand nu a plouat a fost la inot” 🙂

„CeltMan a fost cel mai greu concurs din „familia” SwissMan si NorseMan. E insa si din cauza faptului ca nu m-am antrenat asa cum trebuia. Concursul este unul epic mai ales in conditii cu vant si ploaie. Ne-a plouat 14 ore fara incetare. Singurele momente cand nu a plouat a fost pe durata inotului”, a declarat Cristi pentru aimx.ro.  Cele mai dificile perioade au fost…:”Pe bicicleta intre kilometrii 100 si 130. Batea un vant din fata foarte nasol, dar si pe prima urcare la alergare cand esti super expus la vant si mai si ploua. Urcarea pe munte nu o mai simti insa chiar asa de rau. Cel putin asta am simtit eu avand in vedere ca trecusem de cut-off-ul de la kilometrul 18.”

  Cristian Bostina a ajuns in timp la kilometrul 18. Organizatorii nu le-au mai permis insa concurentilor care au depasit ora 16 sa urce pana la 1200 de metri. „Daca nu ajungi pana la ora 16 faci traseuri separate. Este un traseu albastru, direct peste un munte de 1200 metri si unul  alb pana la 500 de metri altitudine. Apoi ocolesti muntele si mai tarziu te intersectezi cu cel albastru. Traseul de alergare este in totalitate aproape pe stanca. Desi altitudinea nu este mare nu exista copaci. Nu au paduri pe munti”, a mai spus Cristi. 
Povestea lui Cristian Bostina o puteti citi aici.
Autor: Vlad Lucian Arhire