Cristian Mosoiu castiga si stabileste un nou record la concursul Legendele Nemirei

622

  Concursul de alergare montana Legendele Nemirei a ajuns la a doua editie. Competitia are startul in Slanic Moldova, judetul Bacau (530 de metri altitudine). Statiunea Slanic Moldova este celebra pentru izvoarele de ape minerale care trateaza diferite boli. Localitatea cu doar 4 mii de locuitori se afla la 18 kilometri de Salina Targu Ocna. Cristian Mosoiu a castigat cursa de maraton, in timp ce la cros locul intai i-a revenit lui Catalin Atanasoaie. 

Cristian Mosoiu castiga cursa de maraton din cadrul concursului de alergare montana Legendele Nemirei

Cristian Mosoiu traverseaza o forma foarte buna in acest an. Sportivul care a facut parte si din lotul Romaniei la Campionatul European de Alergare Montana din Macedonia s-a impus in mod categoric in cursa de maraton (42 de kilometri, cu 2410 metri diferenta de nivel). Cristian a castigat dupa 3 ore ,53 de minute si 2 secunde. Si-a imbunatatit propriul timp pe acest traseu (in 2017 a alergat in 4.12.16), dar a bifat si un nou record al cursei. Precedentul record ii apartinea ultramaratonistului Robert Hajnal (3.57.25).

Sportivul de la CSA Steaua a fost secondat de un tanar de mare perspectiva: Gabriel Bularda, dublu campion european de juniori la alergare montana. Pe ultima treapta a podiumului a urcat ieseanul Adrian Irimiea.

Cristian Mosoiu spune ca a fost o cursa pe gustul lui si explica: „Cursa pe gustul meu inseamna ca trebuie sa aiba de toate. Urcari abrupte si tehnice, plat, coborari tehnice… Asta este farmecul unui maraton montan. Traseul il stiam de anul trecut cand am participat tot la proba de maraton si stiam ce ma asteapta. Este un traseu foarte frumos si cel mai bine marcat concurs montan la care am participat. Ii felicit pe organizatori pentru ce au facut”.

Cristian Mosoiu: „Nu am alergat cu gandul la record. Am stiut ca voi castiga la kilometrul 20”

Cristian Mosoiu a spus pentru aimx.ro care au fost momentele cheie ale maratonului. „Momentele cheie pentru mine au fost pe urcare unde eu am folosit betele. Ma ajuta foarte mult pentru ca ma folosesc si de brate in comparatie cu adversarii mei. Ca voi castiga mi-am dat seama pe la kilometrul 20 atunci cand viteza de deplasare era foarte buna. Nu ma simteam obosit. Aveam si un avans considerabil si asta mi-a dat incredere. M-am hidratat foarte bine in posturi si nu am avut nici o problemă pana la final”. In ceea ce priveste recordul cursei:” Nu am alergat cu gandul sa bat recordul lui Robert. Am dorit sa termin cursa cu bine. Nu m-am uitat la ceas in timpul cursei sa vad cati kilometri am facut sau ce timp am. Nu imi place sa ma uit la ceas in timpul competitiei. Doar cand mai aveam 2 kilometri pana la sosire am observat ca am timp bun si pot sa bat si recordul cu cateva minute! Fiecare rezultat este important pentru mine. Asta pentru ca stiu in ce forma fizica sunt la momentul acela. Acest maraton a fost la o saptamana dupa Campionatul European de Alergare Montana scurta distanta. Acolo nu am reusit un rezultat prea bun pentru asteptarile mele si ale antrenorului meu (Galiteanu Ionut Dan). Sunt fericit ca am castigat acum si am facut si record. Asta imi da incredere pe mai departe! Il felicit si pe Gabriel Bularda, locul 2 la maraton, care a fugit primul lui maraton si s-a descurcat foarte bine. Mi-a facut placere sa alerg in cursa cu el. La Slanic o sa ma intorc cu mare drag de fiecare data pentru locurile frumoase si oamenii primitori, mai ales organizatorii, care sunt foarte speciali pentru mine!” a mai spus Cristian Mosoiu.

PODIUM MARATON MASCULIN:

 1. Cristian Mosoiu               3.53.02
 2. Gabriel Bularda               4.20.50
 3. Adrian Irimiea                 4.37.25

PODIUM MARATON FEMININ:

 1. Vasilica Maria                   6.53.09
 2. Florentina Bercu               6.58.31
 3. Liliana Lifciu                     6.59.48

Cel mai inalt punct de pe traseul maratonului Legendele Nemirei este chiar varful Nemira Mare (1649 de metri).

Crosul a avut o lungime de aproximativ 13 kilometri, cu 700 de metri diferenta de nivel

PODIUM CROS MASCULIN:

 1. Catalin Atanasoaie (foto)            1.01.14
 2. Nicolae Balan                            1.03.24
 3. Adrian Branescu                        1.10.39

PODIUM CROS FEMININ:

 1. Diana Nastas                            1.27.27
 2. Mariana Parju                           1.30.50
 3. Simona Sladaru                        1.31.48

Si copiii au alergat la Legendele Nemirei. A fost vorba de o cursa internationala. Au luat startul copii din Romania, Germania, Ucraina si Republica Moldova. Rezultatele complete le puteti vizualiza aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Rareș Plutașu Photography