Crosul Castanelor a ajuns la al 33-lea START. Organizatorii propun trasee noi

316

   Crosul Castanelor este o competitie de traditie pentru alergarea din nord vestul tarii. Are loc sambata la Baia Mare. Face parte dintr-un mega eveniment emblema pentru oras: Sarbatoarea Castanelor (organizat anual din 1992). Crosul este dedicat atat incepatorilor, cat si alergatorilor mai experimentati. Are si un mini traseu pentru initiere. Din 2018 s-a rebranduit. Este organizat de clubul „Scoala Alergarii”. 

 Crosul Castanelor   Crosul Castanelor pune Baia Mare pe harta alergarii cu un concurs de traditie ajuns la a 33-a editie

Crosul Castanelor are loc sambata, 6 octombrie, de la 10.30. Organizatorii propun in acest in acest an urmatoarele probe: initiere (600 de metri), o cursa de 4 kilometri, respectiv una de 7 kilometri. Evenimentul are startul si finish-ul in Parcul Municipal Regina Maria. „Am preluat Crosul Castanelor in acest an. Dorim sa-l crestem si sa devina unul de notorietate. Ne asteptam la 100 de alergatori. Si in Baia Mare alergarea este pe un trend ascendent. Vom avea la start multi copii, dar si persoane in varsta. Cursele sunt adresate atat începatorilor cat şi celor experimentaţi, care doresc să guste din atmosfera unui concurs de alergare si sa se bucure de peisajele potecilor care inconjoara oraşul Baia Mare.”, a declarat pentru aimx.ro Andrei Chifor, unul dintre organizatori.

   Inca mai poti sa te inscrii la Crosul Castanelor. O poti face la fata locului, sambata, de la ora 8 dimineata. Taxa de participare este de 20 de lei. Detalii gasesti si aici. 

Autor: Vlad Lucian Arhire