Cupa Calimani la schi de tura, la a 6-a editie! Bilant dupa un eveniment de succes

710

Cupa Calimani la schi de tura a adus in acest an si o cursa pentru copii. In total au fost  12 categorii de participanti. S-au remarcat la Open masculin: locul 1 Silviu Manea, locul 2 Rares Manea, locul 3 Preda Andrei! Silviu Manea este cel mai valoros produs al schi alpinismului romanesc in acest moment. Practica acest sport de 18 ani.

Cupa Calimani la schi de tura a adus o intrecere tare si la feminin!

Open feminin: locul 1 Manea Alexandra, locul 2 Dan Andreea, locul 3 Torok Annamaria.

„Am organizat inca de la inceput acest concurs dorindu-ne sa promovam schiul de tura in zona. Din pacate  este  un sport prea putin cunoscut sau practicat la noi. Ne bucuram ca inca de la prima editie am reusit sa aducem pe cei mai buni sportivi din tara la schi de tura la aceasta competitie.” -Laurentiu Pop, alias Ziggy Frumosul, organizator.

Organizatorii au dat start concursului in arealul Muntilor Calimani, pe un traseu de aproximativ 16 km. lungime si diferenta de nivel pozitiva 1200 m, cu 4 urcari pe foci si o zona care s-a parcurs la picior. Sector de traseu deschis deopotriva schiorilor profesionisti si amatori. Construita pe un tipar de  concurs individual, Cupa Calimani a avut: Diferenta de nivel/ Distanta: 1200D+/ 15km.

„Ne dorim ca la anul sa facem si un traseu exclusiv destinat amatorilor! Vrem sa promovam si mai mult sportul acesta.  Speram ca in felul acesta sa putem sa le oferim tuturor pasionatilor si curiosilor de sporturi de iarna o oportunitate de a descoperi zona si potentialul acesteia! Promovam bucuria miscarii in natura.”-Laurentiu Pop, alias Ziggy Frumosul, organizator.

Cupa Calimani la schi de tura rezultate:  aici

Cupa Calimani este un concurs organizat de Asociatia Salvamont Toplita-Caliman in parteneriat cu Primaria Mun. Toplita si Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita.

Credit foto: Laurentiu Pop

Autor: Ovidiu Pețenghea