Cursa de la „miezul noptii”: Hajnal al 17-lea favorit in LavaredoUltraTrail

499

 

Declaratii la cald de la 2 dintre cei 14 romani care vor participa la una din cele mai spectaculoase curse de alergare montana din lume:

Robert Hajnal: „Vreau sa merg la limita supravietuirii. Voi alerga cat pot de tare, pana simt durerea.  Este o cursa de 120 de kilometri, cu 5800 de metri diferenta de nivel, dar nu este un profil foarte greu. Nu ma sperie competitia. Sunt increzator, mai ales ca la Ultrabug am alergat foarte bine si nici nu am avut probleme dupa concurs cu muschii si articulatiile. Obiectivul meu este sa vin in primii 10. Sunt al 17-lea favorit al competitiei. In ultimul timp am avut sedinte de pregatire lungi. Am alergat si 170 de kilometri pe saptamana.”

” M-am antrenat special pentru aceasta cursa pentru ca se desfasoara pe timp de noapte. Am incercat sa ma joc cu somnul si am iesit la alergare noaptea.  La inceput nu m-am simtit foarte bine, a fost greu, dar am simtit o imbunatatire intr-un final. Mie imi place sa alerg ziua, dar toti concurentii vor alerga noaptea asa ca este acelasi inconvenient pentru toata lumea. ” ne-a spus Robert Hajnal.

Marian Vasile: ” Eu sunt la a doua participare. Anul trecut mi-am sclintit insa piciorul la kilometrul 50 pe cea mai simpla bucata, pe plat. Am mai alergat 20 de kilometri, dar a trebuit pana la urma sa ma opresc. Acum sunt mult mai antrenat si imi doresc doar sa termin. Noaptea imi place. Este o doza de adrenalina in plus, iar temperatura va fi probabil de 8,10 grade ceea ce este perfect. In ceea ce priveste intunericul daca ai o lanterna buna nu este niciun fel de problema. In plus vor fi 1500 de oameni la start asa ca cel putin primele 5,6 ore cu siguranta vei alerga langa cineva.”

Evenimentul sustinut de The North Face se desfasoara in fiecare an si mai are inca 2 curse: Cortina Trail, 48 km cu limita de timp de 12 ore si 2600m diferenta de nivel  si Cortina Sky Race 20 de km de trase cu limita de timp 3h30min si diferenta de nivel de 1000m.

Startul se va da in seara aceasta, la 00.00,  ora Romaniei , 23.00 ora Italiei. Avem la start si 2 romance care vor intra in cursa alaturi de cei 1500 de participanti.

Credit photo: Facebook Lavaredo Ultra Trail