Daciana Leonte pe Manaslu, unde in weekend o poloneza si-a pierdut viata

390
Daciana Leonte pe Manaslu, unde in weekend o poloneza si-a pierdut viata

Daciana Leonte pe Manaslu Summit -26 septembrie-ascensiune fara oxigen suplimentar si fara sherpa! Pe 30 august a inceput expeditia cu Daniel Toader catre varful Manaslu, 8163 metri, Himalaya. In weekend o poloneza de 50 de ani si-a pierdut viata pe cel de al optulea varf ca inaltime din lume.

Daciana Leonte pe Manaslu intr-o misiune care pe cat este de fascinanta, pe atat este periculoasa.

Femeia din Polonia de 50 de ani a coborat fiindca nu se simtea bine la Camp 4, la 7,450 metri. A acuzat hipotermie si a fost gasita fara viata la  baza 3.

Expeditiile de toamna in Himalaya sunt mai scurte in zile mai reci , pe teren cu zapada si cu ferestre de vreme buna mai putine comparativ cu primavara.

Nepal ofera 8 din cele mai inalte varfuri din lume.

In 2017, Daciana Leonte a descoperit alpinismul in cadrul Everest Marathon din Nepal. A fost primul  maraton montan al Dacianei in afara tarii. Organizatorii evenimentului ofereau o optiune de escaladare a varfului Island Peak, 6.189 metri. Daciana a inceput sa isi depaseasca limitele. Anterior cel mai inalt munte pe care urcase era Musala, 2.925 metri. Daciana a ajuns la 6.962 metri, pe varful Aconcagua.

Team Aconcagua a reusit anul trecut ascensiunea  pe varful de 6962 de metri. Gasiti detalii pe AIMX aici! Misiunile Dacianei pe munte pot fi urmarite pe Followyourdreams!

Daciana Leonte pe Manaslu, unde in weekend o poloneza si-a pierdut viataDaciana Leonte isi rezerva weekendurile și vacantele expeditiilor. Antrenamentele le are inainte, sau dupa orele de program la serviciu.

Daniel Toader are 40 de ani si cand nu e la birou, urca muntii. Prima iesire pe munte in afara Romaniei a fost in Alpi, in 2005, pe varful Matterhorn (4.478metri). Au urmat varfurile din America de Sud, in Peru si Bolivia: Toccalarju, Huayna Potosi, Chopicalqui, Illimani. In 2015 a facut ascensiunea solitara pe Khan Tengri (7.010 metri), pe ruta nordica.