Dan Emil Stoenescu devine campion mondial la inot la 90 de ani!

495
Dan Emil Stoenescu devine campion mondial la inot la 90 de ani! Vesti din China

Dan Emil Stoenescu devine campion mondial la inot la 90 de ani! Reprezentantul Romaniei s-a impus in proba de 200 metri spate la Mondialul din Coreea de Sud. Australianul Bill Walcker si-a luat revansa si a castigat proba de 100 metri bras. Dan Emil Stoenescu a terminat pe doi.

Dan Emil Stoenescu devine campion mondial la 200 metri spate. Este nascut si crescut in Bucuresti si s-a apucat serios de inot in urma cu aproape 4 ani.

Dan Emil Stoenescu a inceput sa inoate, ca recuperare, dupa o interventie chirurgicala la sold.

„Este un om pozitiv. Daca stai 5 minute de vorba cu el pleci cu o stare foarte buna. E competitiv si perfectionist”- Bogdan Marin, antrenorul care se ocupa de pregatirea inotatorului veteran.

Dan Emil Stoenescu este de profesie inginer geolog. A facut atletism pana la varsta de 20 de ani. Nu a fost inotator de performanta. Nu a urmat cursuri de inot in copilarie. In 2015 a suferit o interventie chirungicala la sold. Ulterior operatiei a trebuit sa faca recuperare medicala. Medicul i-a recomandat printre altele si exercitii de recuperare in apa. Asa l-a cunoscut pe antrenorul Bogdan Marin.

Dan Emil Stoenescu devine campion mondial la 200 metri spate. Este nascut si crescut in Bucuresti si s-a apucat serios de inot in urma cu 3 ani si jumatate.Dan Emil Stoenescu merge la bazin de cel putin 3 ori pe saptamana. Nu vede antrenamentele ca pe o corvoada.„Imposibilul este doar un cuvant. De cand inot nu mai am dureri de spate de care am suferit inca din tinerete. Nu ma mai dor articulatiile. De multe ori ma simt ametit, dar dupa ce inot sunt mult mai bine. Satisfactia este foarte mare. Simt ca plutesc. Sper sa fiu un exemplu, un imbold si pentru ca alte persoane sa practice una, doua sedinte de inot pe saptamana, a declarat inotatorul pentru aimx.ro.

Sursa foto Bluemarin Sport Club

Pe AIMX puteti sa aflati in ce cursa participa si cel mai bun ciclist al momentului in Romania, Eduard Grosu Detalii aici!