Daniel Andrei Cacina este campionul Romaniei la sarituri cu schiurile

134
Daniel Andrei Cacina este campionul Romaniei la sarituri cu schiurile

Daniel Andrei Cacina a obtinut titlul national si se pregateste pentru primele competitii de Cupa Mondiala de la Rasnov. Cacina e nascut pe 17 octombrie, in 2001! Face sport de 12 ani. In acest an a concurat la intrecerile de sarituri cu schiurile din Austria, Polonia, Slovenia si Germania. Cel mai bun rezultat l-a avut la FIS Cup de la Zakopane. A fost pe 35.

Daniel Andrei Cacina a vorbit pentru AIMX despre inceputul sau ca sportiv la sarituri cu schiurile.

”Primul meu antrenor a fost Gheorge Gerea. In prezent ma antreneaza cel mai mult. M-a inspirat mama care a fost la doua editii la Jocurile Olimpice de iarna la schi, biathlon. Am ales acest sport deoarece imi ofera o anumita doza de andrenalina pe care nu o gasesc in alte sporturi. Nu mi-a fost teama sa practic acest sport. Am avut anumite retineri, iar cel mai dificil moment pentru mine a fost in anul 2017. Ma chinuiam sa invat bine si sa ma si antrenez pentru Festivalul Olimpic De Tineret European. Cele mai bune rezultate sunt cele din vara. In Kazkhstan -Schuchinsk si in Austria -Stams locul 25 respectiv 28 la Cupa continentala.”-Daniel Andrei Cacina

Daniel Andrei Cacina este campionul Romaniei la sarituri cu schiurile

Campionul National va concura la Cupa Mondiala de la Rasnov.

Intre cei 60 de saritori cu schiurile din 17 tari care si-au anuntat prezenta in Valea Carbunarii se numara si multiplul campion olimpic, polonezul Kamil Stoch. Vor concura sportivi experimentati ca Peter Prevc, Karl Geiger, Severin Freund, Daniel Andre Tande, legendarul Gregor Schlierenzauer si recentul castigator al Turneului celor Patru Trambuline, polonezul Dawid Kubacki.

Va fi etapa cu numarul 1.000 din istoria Cupei Mondiale masculine de sarituri cu schiurile. Competitia are ca start sezonul 1977-1978.

Joi este antrenamentul oficial (11:30). De la ora 13.00 urmeaza runda de calificari. Vineri vor avea loc saritura de proba (14:00) si prima etapa de Cupa Mondiala (15:00). Sambata vor fi calificarile (12:00) si etapa a doua de Cupa Mondiala (13:45).

Pe AIMX aflati si cine este saritorul care se afla pe primul loc in Cupa Mondiala si care va sari la Rasnov. Articolul este aici!

Autor Ovidiu Pețenghea