Daniel Cristian Martin confirma forma doborand recorduri balcanice

584
Daniel Cristian Martin confirma forma doborand un recorduri balcanice

Daniel Cristian Martin confirma progresul in natatie. La Sarajevo, in Bosnia-Herțegovina, Daniel a concurat  la Balcaniada de inot pentru juniori. Misiunea lui Iulian Matei a fost indeplinita, iar inotatorul antrenat de el la Bacau a fost desemnat cel mai bun sportiv al competitiei. Daniel e nascut pe 5 Octombrie 2000.

Daniel Cristian Martin confirma forma doborand  recorduri nationale si balcanice la categoria sa de varsta.

„Am tratat aceasta competitie ca si un concurs de verificare pentru Campionatele Internationale de la sfarsitul acestei luni. Daca finalele nu erau atat de apropiate ca timp si daca nu s-ar fi inotat fara calificari, probabil ca as fi inotat mult mai multe probe.”

Daniel Cristian Martin confirma potentialul, a reusit sa adune noua medalii, dintre care sapte de aur.

La 200 liber a incheiat primul in – 1:50:46, record balcanic! Aceeasi performanta cu record a obtinut-o si la 50 metri spate – 25: 57, vechiul record ii apartinea lui Robert Glinta. Daniel a castigat si la 100 spate – 54: 98, record balcanic facut in sfateta  de 4 x 100 mixt( recordul  apartinand lui Robert Glinta) si doborat in proba propriuzisa cu timpul 54: 81. Din stafeta 4X100 metri mixt masculin alaturi de Martin au inotat Ionescu, Haiducu si Stoica), locul 1, 3:49:49.  La 200 metri spate Martin a castigat in 1:58:74 ( record balcanic).

Daniel Cristian Martin confirma prin recorduri nationale si balcanice.

La 100 fluture – 53:02 a fost timp de record balcanic si record national doborat( vechiul record national era bifat de Daniel la Campionatele Nationale din Bacau. Rezultat obtinut in martie , anul acesta).

La 50 fluture cu timpul 24:41, Daniel a facut record balcanic. Alte clasari pe podium la Sarajevo cu stafeta 4 x 100 m liber(Stoica, Druga, Nicusan, Martin). Locul 3 cu stafeta (Stoica, Druga, Nicusan, Martin), 3:28:96. La 4 x 200 m liber (Stoica, Marinescu-Popazov, Pop, Martin). Locul 1 cu stafeta 4X100 metri mixt masculin (Martin, Ionescu, Haiducu, Stoica), 3:49:49 si locul 2 la stafeta de 4X200 metri liber (Stoica, Marinescu-Popazov, Pop, Martin), 1:44:13.

 „Nu pot sa spun ca a fost o competitie cu un nivel ridicat, comparativ cu altele la care am luat parte. Eu am alte obiective. Ma intereseaza foarte tare sa ajung la timpii care imi vor aduce succesul pe plan mondial si apoi la Jocurile Olimpice. Nu pot sa zic ca am avut adversarii cei mai tari, dar faptul ca am reusit sa bifez recordurile balcanice la fiecare proba pe care am inotat-o( 6 probe) a fost un plus pentru mine in pregatire.”

Daniel Cristian Martin confirma intr-un an incarcat competitional. AIMX va prezinta principalul obiectiv pe care il are Martin.

 „Ma atrenez intens zilnic. Practic am 3 concursuri consecutive, daca socotesc si Cmpionatele Internationale de la sfarsitul lunii acesteia, de aceea este greu sa zic ca m-am pregatit special pentru vreunul dintre ele. Trebuie sa confirm la fiecare concurs la care iau parte, pentru ca fac parte din lotul Romaniei. Varful de forma sper sa-l ating in iulie, la Campionatele Europene.”

Autor: Ovidiu Pețenghea