Daniel Gîrleanu şi Maria Botică sunt campioni europeni la box!

149
Daniel Gîrleanu şi Maria Botică sunt campioni europeni la box!

Daniel Gîrleanu a boxat la categoria 54 kg. Maria Botică a fost cea mai bună sportivă la categoria +80 kg! Ionuţ Chiriac (categoria 52 kilograme) şi Ana Romanţov (categoria 48 kilograme) au pierdut finalele.

Daniel Gîrleanu l-a învins la puncte (3-2), pe ucraineanul Aider Abduraimov în finala categoriei 54 kg. 

Dacă va continua progresul, Daniel are toate șansele să ajungă la fel ca fratele său la Jocurile Olimpice! Cosmin Gîrleanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo la categoria 52 kg. Cosmin Gîrleanu a vrut să se lase de box după ce a devenit campion mondial la juniori. A continuat să lupte și s-a calificat la Jocurile Olimpice. El e student la Universitatea de Vest din Timișoara.

Daniel Gîrleanu şi Maria Botică sunt campioni europeni la box!

Daniel a contribuit la progresul delegației României pe podium în clasamentul pe medalii. După Rusia (16 medalii de aur, 4 de argint, 2 de bronz) şi Ucraina (5-4-11), România a fost pe 3!

Maria Botică a cucerit la fel ca Daniel medalia de aur! Maria s-a impus clar la puncte (5-0) în finala categoria +80 kilograme în faţa polonezei Weronika Bochen.

Ionuţ Chiriac are medalia de argint, după ce a pierdut la puncte (1-4) finala categoriei 52 kilograme cu rusul Stepan Şalapanov. Ana Romanţov a fost învinsă în finala categoriei 48 kilograme de rusoaica Alena Tremasova (0-5).

Cele şase medalii de bronz au fost obţinute de Ionuţ Pavel (categoria 46 kg), Saly Palapiuc (categoria 48 kg), Doruleţ Ţiu (categoria 60 kg), Andra Sebe (categoria 60 kg), Alina Creţu (categoria 66 kg) și Maria Cimpoeru (categoria 75 kg).

A fost locul 3 pentru România în ierarhia pe puncte (24 puncte), după Rusia (106) şi Ucraina (45 puncte).

România a avut 21 de sportivi la Europenele de cadeţi, 13 la masculin şi 8 la feminin.

Pe AIMX aflati aici si despre un nou record personal de viteza dar si de coborare în sporturile de iarnă!