Daniel Popa si povestea in scrima. A castigat doua medalii la Nationale.

495
Daniel Popa si povestea in scrima. A castigat doua medalii la Nationale.

Daniel Popa a inceput scrima la varsta de 8 ani  cu antrenorul George Epurescu la clubul CSA Steaua. Pentru Daniel, scrima inseamna viata! De aproape 9 ani este dedicat scrimei. La Nationale a castigat la individual si a fost finalist cu echipa la spada. A fost podium complet pentru echipele din Bucuresti. Titlul a fost adjudecat de Victor Ionica, Florin Mirica, Cris Scarlat si Alexandru Stoica de la CS UNEFS. CS Dinamo a pierdut finala cu 45-36. Daniel Popa a tras impreuna cu  David Statie, Matei Marin si Codruț Florescu.

Daniel Popa a castigat titlul la Nationalele de spada rezervate cadetilor. Cum a inceput scrima!?!

„Unchiul mamei mele , Ioan Popa a fost antrenor de spada. El a fost cel care m-a inspirat si tot el a fost antrenorul meu dupa varsta de 9 ani, dupa ce am castigat primul campionat national de copii. Domnul Ioan Popa a fost antrenorul si mentorul meu pana in anul 2017 cand din pacate a decedat.”-Daniel Popa

Daniel Popa este legitimat la CS Dinamo si este antrenat de Petrica Ungureanu. Daniel are 5 titluri de campion national la individual. Anul trecut a reusit calificarea la Europene si Mondiale. Anul acesta este calificat din nou la Europene si Mondiale.

Daniel Popa si povestea in scrima. A castigat doua medalii la Nationale.„Scrima in general este un job full time ,daca nu esti dedicat trup si suflet rezultatele nu apar. Unui copil i-as spune ca scrima il ajuta in primul rand sa faca sport. Scrima este un sport care te ajuta atat fizic cat si psihic. Toata lumea crede ca este usor sa intri pe plansa sa te joci cu spada insa trebuie sa ai foarte multa putere de concentrate pentru a da fiecare tusa. Am ales spada pentru ca este cea mai complexa arma,suprafata de lovire fiind pe tot corpul.”-Daniel Popa

Echipa CS Dinamo a avut un imprumut de la CS UNEFS  pentru Nationale. Florin Mirica  s-a alaturat astfel lui  Tudor Surducan (CS Satu Mare), lui Daniel Popa si lui David Statie (CS Dinamo)  si impreuna formeaza lotul national de cadeti pentru Europene la Foggia.  Urmatoarele concusursuri sunt Europenele in Italia si Mondialele in Polonia la care obiectivul lui Daniel Popa este sa aduca medalii la individual.

Autor: Ovidiu Pețenghea