Daniel Toader si-a pierdut 5 degete! Imagini cu Daniel dupa ascensiune

810
Daniel Toader si-a pierdut 5 degete! Imagini cu Daniel dupa ascensiune

Daniel Toader si-a pierdut 5 degete, 4 de la piciorul drept si degetul mare de la piciorul stang. Are in gand doar momentul in care se va intoarce sus pe munte. Daniel Toader s-a intors in Romania si a vorbit pentru AIMX.

Daniel Toader si-a pierdut 5 degete dupa ascensiunea pe varful Manaslu! Daciana Leonte a inceput pe 30 august expeditia cu Daniel Toader catre varful de 8163 metri, in Himalaya.

AIMX: Cum decurge recuperarea?

”Mai dureaza! Inca nu m-au cusut. Daca nu ma infectez o sa fie bine! Am fost operat pe 5, nu a trecut mult timp. Sunt in concediu medical. Am mai avut la maini degeraturi.”-Daniel Toader

Daniel Toader si-a pierdut 5 degete! Imagini cu Daniel dupa ascensiuneDaniel Toader si-a pierdut orientarea dupa ascensiunea pe varful Manaslu. E hotarat sa revina pe munte si l-a dat exemplu pe italianul Marco Confortola!

”Pe 26 seara pe la ora ora 21:00 am plecat spre varf. Nu am putut cu o zi inainte cu Daciana pentru ca am intarziat. Am plecat incet, incet. Am fost depasit pe parcurs de toti care aveau oxigen si sherpa.  Dupa 9 ore s-a facut soare. Au tot urmat corzi fixe si finalul. Am inteles ca mai multi sherpa m-au vazut de departe aproape de varf. La coborare totul s-a schimbat. A fost un shut down al mintii. Totul s-a deformat! Stiam cine sunt dar nu unde. Parea ca am ajuns intr-un sat dar nu ma primea nimeni sa ma cazeze si multe alte fantezii.”-Daniel Toader

Daniel Toader a fost la peste 7500 metri aproape 2 zile. A fost in spital in Kathmandu cu degeraturi la maini si picioare. La picioare mai grave. Toți s-au minunat ca a supravietuit atatea ore la peste 7500 de metri.

Daciana Leonte s-a intors si ea de pe Manaslu, unde a ajuns pe 26 septembrie. A fost o ascensiune fara oxigen suplimentar si fara sherpa! Pe 30 august a inceput expeditia cu Daniel Toader. Declaratia Dacianei o gasiti AICI! Daniel ne-a trimis un video cu primii pasi pe care i-a facut dupa operatie :