Daniel Trusca a alergat 5000 de kilometri la antrenamente pentru un record istoric

476

Daniel Trusca a alergat de la inceputul anului 5000 de kilometri la antrenamente. Iar rezultatele s-au vazut. Ultramaratonistul a impresionat in concursul de 48 de ore de la Kladno, Cehia: a stabilit un nou record national la 48 de ore de alergare. Trusca a parcurs in acest interval de timp 370,171 de kilometri. Cu 63 mai mult decat precedenta performanta reusita de Cristi Borcan.

Daniel Trusca are 52 de ani si a detinut pentru scurt timp si recordul national  la 24 de ore de alergare

Imediat dupa aceasta performanta Daniel Trusca a primit in diferite medii de socializare apelativul „galactic”. aimx.ro l-a intrebat cum se simte cu aceasta noua porecla. „Asta inseamna ca trebuie sa muncesc mai mult. Acum, la 52 de ani, vreau sa arat celorlalti ca poti realiza lucruri deosebite la orice varsta , daca iti doresti cu adevarat si esti dispus sa depui efortul necesar pentru realizarea lor”. Iar Daniel nu a facut rabat de la efort. A parcurs de la inceputul anului cam cati kilometri au in bord masinile second hand cumparate de la bunicutele din Germania. :)”Aproape 5000 km am alergat de la inceputul acestui an si mai urmeaza cateva mii pana la sfarsitul anului. Eu sunt cel care face planul de antrenament si strategia de cursa in concurs . Imi planific volumele de antrenament cu cateva luni inainte de cursa. Deasemenea imi planific anumite intensitati pe care sa le ating in antrenamentele mele” a declarat Daniel pentru aimx.ro. Si a continuat:”Nu as putea sa compar acest rezultat cu o alta realizare din viata mea. Am avut multe realizari in plan personal si in plan profesional , realizari care mi-au adus mari satisfactii.Toate sunt diferite si nu se pot compara unele cu altele.”

Daniel Trusca a avut nevoie de interventia medicilor in timpul ultramaratonului din Cehia

Nu a fost totul roz pe parcursul celor 48 de ore de alergare. „In acest concurs am avut un moment cand mi-a cedat stomacul. S-a intamplat cu 7 ore inainte de finish. Am reusit insa sa gestionez bine aceasta criza cu ajutorul medicilor voluntari si cu o pauza de 90 minute. Revenind pe circuit , in ultimele 5 ore si jumatate mi-am numarat fiecare respiratie si fiecare pas alergat pentru a putea mentine si chiar mari avansul minim pe care il mai aveam fata de cel de pe locul 2. Am reusit sa inchei cursa cu 5 km avans fata de ocupantul locului 2, un atlet din lotul national de 24 ore al Finlandei”.

Daniel s-a odihnit in total 4 ore si 15 minute din cele 48 petrecute in concurs. Incluzand aceste opriri a avut o medie de 7 minute si 47 de secunde pe kilometru.

aimx.ro: Cine si cand crezi ca va bate acest record?

Daniel Trusca: Eu, anul viitor! 🙂

Autor: Vlad Lucian Arhire