Daniel Trusca a batut recordul la 48 de ore de alergare cu 10 ore inainte de finish

638

Daniel Trusca a „zdrobit” recordul national la 48 de ore de alergare. A fost o noapte magica pentru ultramaratonistul roman in Cehia. Singurul reprezentant al tarii noastre in concursul de la Kladno si-a indeplinit misiunea la ora 2, ora Cehiei. Atunci a parcurs cel de-al 308-lea kilometru si a depasit bariera impusa de Cristi Borcan.

Daniel Trusca a batut recordul Romaniei la ora 2 noaptea in Cehia. A alergat cel de-al 308-lea kilometru in 8 minute, dupa 38 de ore de efort

Daniel Trusca a batutAlergatorul de 52 de ani scrie o noua pagina de istorie in ultraatletismul romanesc. Daniel va deveni duminica la pranz romanul care alearga cea mai lunga distanta in 48 de ore. La oa 8 dimineata, Trusca era liderul concursului din Cehia. Alergase 330 de kilometri. Cu 2 mai multi decat ocupantul locului 2: Ville Nimenmaa (46 de ani):328 de kilometri.

Pentru o scurta perioada Daniel Trusca a detinut si recordul de alergare la 24 de ore: 231,72 de kilometri in cadrul concursului Maraton Maratona, Belgrad, martie 2019.

Daniel Trusca a practicat atletismul in tinerete, iar apoi, imediat dupa facultate, ciclismul. Timp de 22 de ani a renuntat la orice forma de miscare. S-a reapucat de sport  in 2017 dupa ce a reusit sa-si gestioneze mai bine timpul liber. Iar acum, la 5 zile de cand si-a aniversat ziua de nastere, ultramaratonistul Daniel Trusca si-a facut cel mai frumos cadou. Alergatorul s-a nascut in Dragasani, Valcea, acolo unde traieste si acum.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre rezultatul excelent al lui Balint Bartha, castigatorul Etna Trail, AICI!!!

Rezultatele LIVE de la Kladno le puteti urmari, aici!!! Concursul se termina duminica la ora 13.

UPDATE, REZULTATE FINALE:

Daniel Trusca a incheiat competitia de 48 de ore Self-Transcendence Race – Kladno cu un rezultat uluitor pentru ultraatletismul romanesc. Alergatorul de 52 de ani a spulberat vechiul record national cu 63 de kilometri !!!. Ultramaratonistul a alergat 370,121  kilometri in 48 de ore. Este un rezultat pe care Nicu Buceanu il anticipa dupa primele 24 de ore.”MI SE PARE UN OM FOARTE SERIOS. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE CRED CA O SA SPULBERE RECORDUL. IL APRECIEZ FOARTE MULT PENTRU CEEA CE FACE. IL APRECIEZ SI MA BUCUR ENORM CA REUSESTE SA RIDICE STACHETA. CRED CA POATE AJUNGE PANA LA 380 de KM”.

Autor: Vlad Lucian Arhire