Daniel Trusca alearga dupa recordul national la 48 de ore intr-o caldura sufocanta

328

Daniel Trusca alearga la 48 h Self-Transcendence Race in Cehia. Cursa se tine la Kladno intr-un oras aflat la 25 de kilometri vest de capitala Praga. Nici Cehia nu a scapat de valul de canicula care a „lovit” Europa. La startul cursei se inregistrau 33 de grade la umbra. Organizatorii au montat niste stropitori pentru ca alergatorii sa poata cat de cat sa se racoreasca.

Daniel Trusca alearga pe o bucla de 1 kilometru in parcul central al orasului Kladno

 

Ultramaratonistul a implinit 52 de ani pe 23 iulie. Daniel este singurul roman aflat la startul cursei de 48 de ore de la Kladno. Traseul este plat. Daniel Trusca alearga sa doboare recordul national la 48 de ore. Acesta ii apartine in acest moment lui Cristi Borcan: 307 kilometri. A fost reusit in urma cu mai putin de doua luni in Polonia, iar povestea o poti afla aici. Daniel Trusca a facut un ultim antrenament de volum cu 10 zile inainte de concurs: a alergat 50 de kilometri in 4 ore si 37 de minute, cu o medie de 5 minute si 30 de secunde pe kilometru.

Echipa de suport a alergatorului este formata din sotia si fiica acestuia. Daniel Trusca s-a nascut la Dragasani, Valcea. Acolo locuieste si acum. A absolvit, imediat dupa revolutie, Institutul de Petrol si Gaze din Ploiesti. In clasele mici a practicat atletismul.Este ultramaratonistul care a detinut si recordul national la 24 de ore cu cei 231,72 de kilometri alergati la Belgrad, in martie. Ulterior, performanta lui Daniel a fost depasita de Florin Ionita (244,5 km).

VIDEO: Daniel Trusca alearga la KLADNO, Cehia in concursul de 48 de ore. Dupa primele 70 de minute de concurs Daniel trecuse de 13 kilometri

UPDATE, ora 17 ( 4 ore de alergare):

Daniel Trusca are 44 de kilometri alergati in primele 4 ore de concurs. Este la egalitate perfecta in fruntea clasamentului cu slovacul Ivan Macaj.

Autor: Vlad Lucian Arhire