Daniel Trusca:”Sunt convins ca voi putea ajunge la performanta lui Florin Ionita”

459
  Daniel Trusca a reusit o noua performanta: este noul campion national in proba de 12 ore de alergare. A alergat 125,3 kilometri la Timisoara. Daniel a alergat insa accidentat. „Ruptura se putea mari. Singurul lucru care m-a ferit a fost atentia marita la modul cum calc. M-am impiedicat din acest motiv si am cazut de 2 ori”. Chiar daca a fost depasit de Laurentiu Moga, Daniel a castigat titlul national pentru ca Moga nu a fost inscris la un club afiliat Federatiei. Daniel Trusca este unul din alergatorii cu un numar urias de kilometri alergati lunar: in mai va ajunge la 800.

Daniel Trusca dupa concursul de la Timisoara: „Titlul nu-mi sterge mahnirea sufleteasca. Eu pot mai mult”

 Alergatorul de 51 de ani a explicat pentru aimx.ro de ce a tinut sa participe la Nationale desi era accidentat. „Ruptura musculara de acum 2 saptamani mi-a diminuat ritmul si geometria alergarii. Am concurat totusi pentru ca am vrut sa duc la clubul meu din Dragasani titlul de campion national la 12 ore. Ceea ce am si reusit. Acest lucru nu-mi sterge mahnirea sufleteasca. Eu pot mai mult. Voi munci pentru a corecta acest rezultat”.
 Daniel a dezvaluit si cum s-a pricopsit cu accidentarea. „Mi-am dat seama ca am nevoie de viteza mai mare. Trecusem cu cateva zile inainte la lansate intense: cate 20 ture de stadion dimineata si 20 seara . Am realizat ca alergarea de volum te duce pana la un nivel si apoi poate aparea o plafonare. E nevoie de rezistenta mea si de viteza tinerilor .Si o voi obtine.”

Pana la Timisoara Daniel Trusca era romanul care avea cea mai buna performanta in 24 de ore: 231,72 de kilometri.

 Florin Ionita a facut o cursa excelenta si a ridicat stacheta la 244,5 kilometri. „Ma bucur imens pentru Florin. Il apreciez foarte mult pentru ca stiu cat a muncit pentru asa ceva” a spus Daniel pentru aimx.ro. Daniel Trusca a vorbit si despre motivatia pe care o simte dupa ce recordul sau a cazut. „Cu siguranta ca ma motiveaza. Si e de urmat! Performanta lui e minunata! Voi continua pregatirea. Practic am iesit deja de luni la antrenamente pentru ca se invata cate ceva din fiecare cursa. Voi avea antrenamente multe pana la Mondialele de 24h din toamna. Sunt convins ca voi putea ajunge la performanta lui Florin. Conteaza si cat de repede.”
 Ultramaratonistul din Dragasani a vorbit si despre programul sau pana la Campionatul Mondial de 24 de ore de alergare din Franta. Pana la toamna voi mai concura la cateva curse de 12 ore. Din 2 motive pe care eu le consider importante. Si anume: aceste curse sunt un reper important pentru o cursa de 24 ore buna si doresc sa cresc semnificativ numarul de kilometri si  2, in ceea ce ma priveste, nu am nevoie de recuperare dupa acest tip de cursa. Am volume importante de antrenament in spate si 12h nu e ceva mult pentru mine. Luna aceasta voi atinge 800km de alergare”.
Autor: Vlad Lucian Arhire