Daniela Costian si Alin Firfirica fac un tandem de succes. Vesti din izolare

45
Daniela Costian si Alin Firfirica fac un tandem de succes. Vesti din izolare

Daniela Costian se pregateste de aniversare programata pe 30 aprilie. Nascuta in 1965, la Braila, Daniela este o fosta medaliata olimpica la aruncarea discului. Experienta acumulata ii este folositoare acum si elevului sau Alin Firfirica, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Daniela Costian isi doreste ca Alin Firfirica sa depaseasca performanta pe care a reusit-o la Jocurile Olimpice din 1992.

Daniela Costian are in palmares medalia de bronz la Universiada din 1985 de la Kobe. Tot in Japonia va concura la aruncarea discului si Alin Firfirica in 2020 la Jocurile Olimpice, la Tokyo. La Campionatul European de Atletism din 1986 de la Stuttgart antrenoarea lui Alin s-a clasat pe locul 7.

Daniela Costian si Alin Firfirica fac un tandem de succes. Vesti din izolare

A devenit cetatean australian in 1990. A mai castigat o medalie de argint la Campionatele Mondiale de Atletism din 1993.

Recordul ei personal este de 73,84 metri, record al Romaniei stabilit in 1988. Cel mai bun rezultat obtinut pentru Australia a fost de 68,72 m in 1994. Un record pentru zonia Oceaniei.

Intr-un interviu pentru Federatia Romana de Atletism, antrenoarea aflata in izolare la Ipotesti a spus ca tine legatura zilnic cu sportivul sau, prin telefon.

”Alin are un tonus excelent, in ciuda pandemiei de coronavirus care a dat peste cap intreg sezonul competitional.

Alin este foarte motivat in continuare. Ii lipsesc concursurile, ii lipsesc antrenamentele normale din aceasta perioada. Dar, cu toate acestea, Alin este la un nivel inalt din punct de vedere psihic.


Primul lucru pe care doresc sa-l fac dupa criza este sa ma reintalnesc cu Alin si sa facem un atrenament comun de aruncari. Fiind o proba tehnica, este foarte important ca antrenorul sa fie prezent la atuncarile sportivului.”-Daniela Costian


Interviul integral oferit de Daniela Costian pentru site-ul oficial al Federatiei Romane de Atletism il gasiti aici! Aflati detalii despre relatia antrenor-sportiv, dar si cum a petrecut sarbatorile de Paste, Daniela Costian.

Pe AIMX aflati mai multe despre antrenamentul lui Alin Firfirica in articolul publicat aici!

Sursa info si foto Federația Română de Atletism

Autor Ovidiu Pețenghea