Daria Grigoroiu face primul pas spre Mondiale. Atleta face record la 15 ani

423
Daria Grigoroiu face primul pas spre Mondiale. Atleta face record la 15 ani

Daria Grigoroiu are 15 ani si face record in atletismul romanesc. Sportiva din Resita a fost medaliata in Maroc si vrea sa continue seria victoriilor pe plan national la garduri.

Daria Grigoroiu a facut la 10 ani  prima cursa de nota 10 si a fost selectionata de Stefan Nagy.

„Cand a fost in clasa a patra a participat la un concurs la etapa municipala la concursul national.  Era foarte bine „construita”, mi-a atras atentia si a castigat.  Colegii mei au vrut sa o selectioneze dar vorbisem cu ea , cu parintii si apoi dupa o luna am participat la un concurs la Bucuresti.”- Stefan Nagy

Dupa 7 luni de colaborare cu Stefan Nagy, Daria Grigoroiu a castigat la 11 ani concursul national de copii 2 la garduri si a fost vicecampioana nationala la 50m. Daria a reusit sa castige cu 4 zecimi avans.

Daria Grigoriu face primul pas spre Mondiale. Atleta face record la 15 ani„Are un simt al gardurilor deosebit, o calitate pe care nu am mai gasit-o la niciun sportiv. Invata foarte repede, ce ii spun executa. Ea are aproape 16 ani ( nascuta 13 aprilie 2003) sunt 5 ani de la prima medalie si a ajuns la 20 la Campionatul National. La garduri a avut un singur concurs la care a terminat pe locul 3, in rest a castigat.”

Progresul Dariei este evident. Anul trecut de la 14.38 a ajuns acum, in mai la 14.04. Baremul pentru participare la Mondiale este 14.10 la juniori 1. Ea a alergat 14.04 la Gimnaziada din Maroc pentru un nou record national in proba de 100 metri garduri. Cu timpul reusit la la Marrakesh ar putea sa concureze la Mondiale dar conform regulamentului  inca nu are dreptul la aceasta varsta sa participe.

Gimnaziada a fost un concurs la care au participat 68 de natiuni, in proba Dariei au fost 24 de concurente si a avut contracandidate din China si Hong Kong in fata. 13.90 a fost timpul castigatoarei, 14.02 pentru ocupanta locului secund si 14.04 pentru Daria.

Urmatoarele competitii pentru Daria Grigoroiu, legitimata la CSU-CSS Resita sunt Campionatele Nationale Scolare. Daria va concura la sfarsitul lunii mai la Bucuresti si apoi  la Campionatul National de Juniori 2 in iunie.

In cadrul programului de pregatire stabilit  de liceul Traian Vuia, Daria va participa la un stagiu in Portugalia la Centrul de inalta performanta petru atletism din Jamor.

Credit foto Octavian Mihai Sergiu Mazaran si Marian Caravan

Autor Ovidiu Pețenghea