David Cernea evolutie in schi alpin, cu gandul la performanta! Sfaturi de la Achiriloaie si incurajari de la Hirscher!

971
David Cernea evolutie in schi alpin, cu gandul la performanta! Sfaturi de la Achiriloaie si incurajari de la Hirscher!

David Cernea avea un an si simtea cum alunecarea pe schiuri il face fericit. Parintii i-au urmarit reactiile si l-au stimulat sa se dezvolte prin sport.

David Cernea a incercat multe sporturi!

A facut baschet, motorsport, windsurfing, fotbal si inot la scoala. La 10 ani incarcat cu imagini ale sportivilor profesionisti din Cupa Mondiala de Schi Alpin a ales! Nu a fost usor doua, trei luni pe an sa se dedice activitatii din Base Camp-ul austriac pentru performanta la schi.

Antrenamentele din Austria l-au facut in acest an pe David sa castige Cupa Sperantelor 4 la revenirea in Romania.

David Cernea are un program intens dar doar asa poate sa ajunga la un total de 30000 de porti, un nivel pe care copiii din tarile cu traditie si performanta in elita mondiala il parcurg an de an.

David Cernea are deja repere care il inspira sa devina un sportiv profesionist.

Intalnirea cu Marcel Hirscher din Austria l-a impulsionat. Din randul conationalilor Ioan Valeriu Achiriloaie este un model pentru tanarul David.

„I-am spus lui David ca nu trebuie sa fie ca mine, trebuie sa fie mai bun. Ce vreau sa realizeze este ca in ciuda problemelor romanii pot ajunge sa concureze alaturi de elita. Sa fie in concurs cu cei mai buni. Eu o sa lupt pentru toti copiii care vor sa faca schi. Acum singurul mod prin care pot face asta este prin puterea exemplului. Chiar daca s-a rupt ceva din mine cand mi s-a luat sansa sa concurez la Jocurile Olimpice in Coreea de Sud! Nu m-am gandit nicio secunda ca o sa ma las”. -Ioan Valeriu Achiriloaie

Din spiritul de luptator al lui Ioan Valeriu Achiriloaie se inspira si David Cernea.

Insa David mai are un sportiv a carui forta, anduranta si hotarare l-au facut sa se formeze ca viitor performer.

Profesorul si inotatorul de anduranta, Paul Georgescu a vorbit pentru AIMX despre colaborarea cu David Cernea.

„Prima mea intalnire cu David a fost chiar la prima ora de sport. Era in clasa intai si luand parte la un joc de incalzire s-a lovit de un coleg si a inceput sa planga. Ca sa-l fac sa uite de lovitura am inceput sa-i distrag atentia. L-am intrebat daca practica vreun sport. El  mi-a raspuns: windsurfing. Atunci mi-am dat seama ca este un copil special! Sa practici acest sport dificil la varsta de 5 ani este ceva extraordinar. Dupa ce am vorbit cu parintii lui, am aflat ca windsurfingul este un sport sezonier. Principalul lui sport este schiul alpin.”

David Cernea  este in  clasa a cincea si reprezinta scoala in concursurile de inot, atletism , cat si in turneele de fotbal.

„David este un elev exemplar nu numai la orele de educatie fizica si sport, avand rezultate bune la invatatura chiar daca este plecat foarte mult timp in Elvetia si Austria pentru a avea conditii optime de antrenament. Dar cel mai important lucru este ca tot ceea ce face , face din placere, niciodata  nu se plange ca este obosit.”-Paul Georgescu

David Cernea e ambitios!

Intotdeauna are o atitudine pozitiva, transmisa de parinti. Rolul fundamental in formarea lui David il au tatal si mama care i-au observat  aptitudinile , l-au incurajat, sustinut si indrumat catre sport.

„Tin minte ca, dupa ce am trecut Canalul Manecii, mama lui mi-a spus ca David a stat cu ochii in laptop urmarindu-mi parcursul pana a adormit. Cand s-a trezit a doua zi dimineata, si afland ca l-am traversat a strigat: Suntem campioni!”-Paul Georgescu

Exact acelasi lucru e pregatit si performerul din Canalul Manecii sa strige atunci cand David Cernea va deveni un nume important in schiul alpin mondial!

Autor: Ovidiu Pețenghea