Debut cu stângul pentru boxerii români la turneul preolimpic de la Londra

38

Eşecuri pe linie pentru boxerii români care au intrat în ring în ziua de debut la turneul preolimpic de la Londra. Cristina Cosma, Robert Jitaru şi Daniel Burciu au pierdut încă din primul tur al categoriilor la care au participat. România mai are însă şase boxeri care vor participa la turneul din capitala Marii Britanii.

Cristina Cosma, Robert Jitaru şi Daniel Burciu, învinşi în primul tur la Londra

Toţi cei trei boxeri români care au concurat în prima zi la turneul preolimpic de la Londra, Cristina Cosma (categoria 60 kg), Robert Jitaru (57 kg) şi Daniel Burciu (+ 91 kg), au suferit înfrângeri.

Cristina Cosma a cedat la puncte în faţa polonezei Aneta Rygielska (0-5), în primul tur al cat. 60 kg. Robert Jitaru (cat. 57 kg), dublu campion european Under 22, a pierdut şi el categoric la puncte (0-5), în faţa francezului Samuel Kistohurry.

Tot în primul tur, la categoria + 91 kg, Daniel Burciu a fost învins la puncte (0-5) de către danezul Morten Givskov.

Alţi trei români intră în concurs duminică: Paul-Andrei Arădoaie îl are ca adversar în primul tur pe bulgarul Blagoi Naidenov la categoria 81 kg, Cristian-Răzvan Filip îl înfruntă pe spaniolul Emmanuel Reyes Pla, în runda de debut la cat. 91 kg, iar Maria Claudia Nechita joacă împotriva maghiarei Szabina Szucs, la categoria 57 kg.

În turneul preolimpic de la Londra vor mai intra în ring Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg), Eric Tudor (cat. 69 kg) şi Sorin-Mihai Caliniuc (cat. 75 kg).

Pentru calificarea la Jocurile Olimpice din acest an, de la Tokyo, boxerii de la categoriile 52 până la 69 kg trebuie să ajungă în sferturile de finală, adică să aibă câte două victorii.

La categoriile 75 şi 81 kg se califică primii şase, adică semifinaliştii şi sfertfinaliştii care sunt învinşi de finalişti.

La cat. 91 şi +91 kg merg la Tokyo semifinaliştii. La feminin, sfertfinalistele la fiecare categorie obţin biletele pentru JO.

După turneul de la Londra, care reuneşte candidaţii europeni pentru calificarea la JO, este programat turneul de la Paris (13-24 mai), care va oferi ultimele bilete pentru Tokyo pentru pugilişti din toată lumea. Cele două turnee, de la Londra şi Paris, sunt singurele rămase pentru calificarea la JO 2020.

Pe aimx.ro poti citi si despre situatia concursurilor din Franta prin ochii alergatorului roman Benea Marinachi, aici!!!

Credit foto: olympicchannel.com