Denisa Dragomir castiga Val Brevettola Sky Race. Ingrid si Szabi prestatii meritorii

734

   Denisa Dragomir castiga Val Brevettola Sky Race. Nu exista week-end aproape fara un succes al romancei. De data aceasta s-a impus in cursa de skyrunning Val Brevettola: 21 de kilometri, cu 1800 de metri diferenta de nivel. In Dolomiti si Ingrid Mutter a facut un concurs excelent in compania unor adversare de top. A incheiat cei 22 de kilometri, cu 2200 de metri diferenta de nivel, pe locul 8 la feminin.

Denisa Dragomir castiga in Italia competitia Val Brevettola. In acelasi timp stabileste si cel mai bun timp feminin al traseului

Sfarsit de saptamana plin in Italia pentru sportivii romani. Denisa Dragomir nu se dezminte si castiga din nou. Alergatoarea care va implini 26 de ani luna viitoare a incheiat pe prima pozitie competitia Val Brevettola. Denisa a trecut in aplauzele publicului linia de sosire. Timpul ei: 2 ore, 38 de minute si 20 de secunde. 

„A fost mai mult un antrenament pentru mine inainte de Giir du Mont. Am condus cursa de la un capat la altul. Traseul a fost destul de alergabil. Sunt multumita de cum a iesit si ma concentrez pe cursa de week end-ul viitor acolo unde vor veni concurente mult mai valoroase”, a spus pentru aimx.ro Denisa Dragomir. La masculin Alex Duiculeasa a venit pe locul 10. Concursul ajuns la a treia editie s-a desfasurat in muntii Montescheno, in nordul Italiei, in apropierea lacului Maggiore. Startul are loc la o altitudine de 702 metri. Cel mai inalt punct de pe traseu este la inaltimea de 2000 de metri (pasul D”Arnigo). Paolo Bert a castigat Val Brevettola cu timpul de 2 ore, 10 minute si 29 de secunde.

Ingrid Mutter a venit pe locul 8 la DoloMyths Run Sky Race. Gyorgy Szabolcs s-a clasat pe locul 17

2 ore, 18 minute si 33 de secunde a fost timpul care i-a adus locul 17 lui Szabi. In total au luat startul peste 500 de alergatori la concursul din Dolomiti. Competitia a fost castigata de celebrul norvegian Vik Stian Angermund. Timpul nordicului a fost de 2 ore, 1 minut si 18 secunde. Traseul are 22 de kilometri si urca pana la 3153 de metri. Diferenta de nivel este de 2000 de metri.

La feminin Ingrid Mutter a reusit si ea o cursa foarte buna. A venit a opta in 2.42.06. „Cred ca este printre cele mai bune rezultate din acest an. Stiu ca nu e vorba de podium. Uneori e ciudat cand esti obisnuit cu podiumuri mereu, dar locul 8 aici inseamna mult. Dovedeste care imi este nivelul la momentul actual in comparatie cu elita mondiala. Este greu in cupa mondiala de skyrunning. E altceva! Nu ai niciun moment de respiro, adica daca incetinesti vin altele si „te invart in loc”. Puteam sa ajung pe 10 pentru ca in ultimul kilometru m-au ajuns doua fete si a trebuit sa sprintez pana la finish” a spus Ingrid pentru aimx.ro.

Locul intai a revenit alergatoarei din Spania Laura Orgue ( 2.28.54). Atat Ingrid Mutter cat si Gyorgy Szabolcs au participat vineri si in proba verticala a competitiei. Detalii gasiti aici. 

„A fost foarte intens. O concurenta extraordinara. Un fel de mini-mondial. Ma bucur foarte mult ca am reusit sa vin in TOP 10 la un concurs care a fost aproape daca nu de acelasi nivel ca si concurenta cu Zegama” – Ingrid Mutter pentru aimx.ro

Autor: Vlad Lucian Arhire