Denisa Dragomir, „regina” din Lecco. A spulberat recordul de la ResegUp cu 9 minute

398
Denisa Dragomir
    Piazza Garibaldi este luata cu asalt de 1039 de concurenti. Pe margine sunt zeci de spectatori, dar si suporteri ai echipei de fotbal din localitate. Caldura este sufocanta la Lecco, un orasel situat la 60 de kilometri nord de Milano. Fix la ora 15.30 se da startul celei de-a opta editii a ResegUp. Urmeaza o cursa superba pe un traseu de 24 de kilometri cu o diferenta de nivel de 1800 de metri. Organizarea este impecabila. 4 romani vor depune un efort urias pentru ca la final sa se afle intre cei mai buni. 

DIN NOU, DENISA SI INGRID !!!

   „Competitia feminina a fost dominata de o mare atleta,  romanca Denisa Dragomir”, aveau sa noteze jurnalistii italieni. Denisa Dragomir s-a intors la ResegUP dupa ce a castigat cursa in 2015. A condus de la un capat la altul. Pe urcare a avut insa de „suportat” si a rezistat mai multor atacuri ale unei alte sportive in mare foma din Romania: colega de club si prietena sa, Ingrid Mutter.  „Mi-am demonstrat ca am facut o pregătire corespunzătoare. Timpul reusit a fost chiar extraordinar, cu 9 minute sub recordul de anul trecut ( in 2016 Katrina Vilummsen a alergat cursa in 2 ore, 44 de minute si 15 secunde ). Pe urcare am fost cu Ingrid (foto) care a încercat sa ma atace de vreo doua – trei ori ,dar fara succes. Obiectivul meu a fost sa castig si sa nu dau totul pe urcare deoarece cu o zi inainte am mai avut un vertical destul de solicitant „, a spus pentru aimx.ro Denisa.
   Atacul decisiv l-a dat in partea a doua: „Odata ajunsă in vârf mi-am propus sa fac o coborâre tare, fapt care s-a si întâmplat astfel încât am ajuns sa castig cu un avans de 6 minute fata de Ingrid. Pot spune ca a fost week-end-ul perfect, cu doua victorii. Aceste reusite ma ajuta sa ma motivez. Cel mai important obiectiv in acest an este Campionatul Mondial acolo unde am reusit acum 2 ani al doilea cel mai bun timp al competiției.” 
 

 Si la baieti am fost in TOP

     In competitia masculina Gyorgy Szabolcs (foto stanga) si Viorel Palici s-au luptat cu inversunare pentru un loc pe podium. Dupa primii 6,6 kilometri, la refugiul Stoppani ( altitudinea 890 de metri) primul care a trecut a fost Marco Molleto in 35 de minute si 15 secunde, urmat de Gasperi si romanul Szabolcs. Tensiunea si echilibrul s-au pastrat pe toata durata urcarii. In varf (1887 de metri), primii doi au trecut impreuna, cu Szabolcs imediat in spatele lor. Pe coborare insa Gasperi a disparut din plutonul fruntas sfarsind pe locul 26. Astfel ca dupa 16 kilometri Szabolcs a urcat pe locul doi, pozitie ce nu o va mai „scapa” pana la final. Viorel Palici s-a clasat pe 5 la un minut si 44 de secunde de podium.
  Pe tot traseul atmosfera a fost una formidabila. ” Sute de oameni erau pe munte. Cu toate ca nu te stiau te incurajau…Parca iti dadeau aripi”, ne-a spus Denisa Dragomir.

Clasament masculin:

1. Marco Molleto                    2.17.18
2. Gyorgy Szabolcs                2.20.45
3. Paolo Bert                          2.22.03
……………………………………………………………
5. Viorel Palici                         2.23.47

Clasament feminin:

  1. Denisa Dragomir               2.35.44
  2. Ingrid Mutter                      2.41.49
  3. Cecilia Pedroni                  2.54.43

Credit Photo: lecconotizie.com