Denisa Dragomir si Ingrid Mutter vestesc o primavara de vis in alergarea montana

495

Denisa Dragomir si Ingrid Mutter au fost MVP-urile feminine din cadrul concursului Carrera Alto Sil. Denisa a devenit experta competitiei: a castigat-o pentru a treia oara. Ingrid Mutter a terminat pe locul 2. Traseul a avut 32 kilometri cu 1900 de metri diferenta de nivel.

Denisa Dragomir si Ingrid Mutter au ocupat locurile 1 si 2 in cadrul cursei de 32 kilometri de la Carrera Alto Sil

  Denisa Dragomir si Ingrid MutterDebut perfect de sezon pentru Denisa Dragomir. Alergatoarea din Campulung Muscel a ajuns prima la linia de sosire. Este pentru a treia oara consecutiv cand alergatoarea de 26 de ani se impune aici. Concursul Carrera Alto Sil se desfasoara in nord vestul Spaniei, in provincia Leon, muntii Sierra de Gistreo. „Ma bucur ca am inceput excelent sezonul. Imi aleg cursele care imi plac, care sunt pe gustul meu si ma bucur de atmosfera. Anul acesta a fost un traseu mai tehnic fata de editiile precedente. Au schimbat prima parte. Au aparut urcari si coborari foarte abrupte. Iar pentru inceput de sezon a fost cam dificil. Nu am avut parte de zapada de data aceasta. Ieri temperaturile au trecut de 20 de grade. In prima parte m-am „fugarit” cu Ingrid, dupa care am preluat conducerea”, a spus Denisa Dragomir pentru aimx.ro.

Denisa a ajuns la finish in 3 ore si 15 minute. Si Ingrid Mutter a coborat sub 3 ore si jumatate. Romania a avut astfel doua din cele 3 pozitii de pe podium.

Ingrid Mutter:”O cursa solicitanta, dar frumoasa! Sunt foarte multumita de rezultat”

A fost a 11-a editie a concursului Carrera Alto Sil. Iar romancele sunt spaima celorlalte concurente. In 2018 Ingrid s-a impus pe traseul de 32, iar Denisa in cursa aniversara, de 42 de kilometri. „A fost un traseu mult mai greu ca anul trecut. Mie mi-a placut  insa. Sunt foarte multumita si fericita mai ales ca de anul acesta am inceput sa lucrez full time. Chiar aveam emotii ca nu reusesc sa fac fata concurentei. Inceptul celei de-a doua urcari mi s-a parut cel mai greu moment al cursei pentru mine. M-am taiat acolo, iar Denisa a reusit sa isi mareasca mult avantajul. Consider ca urc mai bine ca anul trecut si am mers destul de tare si pe coborari”, a declarat Ingrid ( foto 2018) pentru aimx.ro. 3 ore si 26 de minute a fost timpul care i-a adus pozitia a doua alergatoarei din Brasov.

La masculin Gyorgy Szabolcs a terminat pe locul 7 in 3 ore si 3 minute. Este primul concurs de alergare montana din 2019 pentru Szobi, care a inceput anul cu mai multe curse de orientare sportiva.

In prima parte a cursei am condus. Chiar aveam un ritm confortabil. 3 alergatori ne-am succedat in fruntea cursei in primii 15 kilometri. Am experimentat insa o senzatie cum nu am mai avut pana acum. Prima coborare a fost groaznica.  Aveam senzatia ca nu ma mai tin picioarele. Simteam ca am picioarele obosite ca de final de cursa. Asa ceva nu mi s-a mai intamplat” a declarat Gyorgy Szabolcs.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Carrera Alto Sil