Denisa Dragomir si Viorel Palici au fost senzationali la Maratonul Cerului

416

Zambet de campioana

Denisa Dragomir a facut ce stie cel mai bine: a castigat. Romanca a trecut cu zambetul pe buze linia de finish la Maratonul Cerului, La Maratona del Cielo. Denisa a fost singura sportiva din afara Italiei inscrisa pe lista de start. Si-a spulberat concurenta: a incheiat dupa 5 ore,15 minute si 55 de secunde, la o distanta de 42 de minute de locul al doilea si aproape o ora de pozitia a treia. ” Nu aveam emotii ca nu voi castiga. Stiam ca Silvia Serafini ( locul 2 si castigatoarea Lavaredo, cursa scurta) nu este in forma cea mai buna si nu poate sa ma invinga. Mai mari emotii am avut din cauza vremii. A nins foarte mult in ultimele zile la altitudine si stanca aluneca foarte rau”, a spus castigatoarea, imediat dupa premiere, pentru aimx.ro

Denisa Dragomir a participat pentru a doua oara la Maratonul Cerului castigand ambele editii. Si totusi are un OF: ” Imi pare rau ca nu am reusit sa bat recordul cursei detinut chiar de Serafini. Am scos insa al doilea cel mai bun timp al competitiei feminine. Recordul este in jur de 5 ore si 9 minute.”  Meniul de campioana al Denisei va fi format in aceasta seara si din PIZZOCHERI, „paste traditionale din zona Valtelina”.

Podium pentru Palici din a treia incercare

 Un rezultat senzational a reusit Viorel Palici ( foto, ultimul din dreapta), in concursul masculin. Romanul este la primul sezon in care participa in competiiile de skyrunning din afara tarii. Daca in urma cu doua saptamani a venit pe 5 si pe 6, Palici a urcat de data aceasta pe podium. Sportivul nascut in Magura, Brasov a obtinut locul al treilea in spatele „monstrilor” Marco De Gasperi si Pivk Tadei. Viorel ne-a oferit cateva detalii despre cum a decurs cursa: „De Gasperi si Tadei au plecat tare si dupa cei 3 kilometri de asfalt au inceput sa se distanteze usor, usor de mine. De altfel s-au succedat la conducerea cursei. Au mers tot timpul impreuna, s-au tras unul dupa altul, iar in final De Gasperi a castigat la doar o secunda diferenta. Mi-am propus sa am ritmul meu si sa ma simt cat mai confortabil. Am ramas mult timp pe locul 3, singur. Pe ultima urcare m-a ajuns Cappelletti. Am stat cu el o perioada, iar pe coborare i-am „dat bice”. 

Viorel Palici a incheiat cei 42 de kilometri dupa 4 ore, 29 de minute si 24 de secunde, la 12 minute si 40 de secunde in spatele liderului : ” Este primul meu podium afara. Este ceea ce mi-am propus de acasa. Nu stiu daca se putea mai bine acum. Sun bucuros pentru acest lucru, dar si pentru ca am terminat sanatos.

O adevarata forta a naturii, Palici a fost surprins de duritatea traseului: „Cei 7 kilometri de creasta mi s-au parut groaznici. Mi s-a parut ca am alergat o distanta dubla. Traseul a fost foarte tehnic, cu multa zapada, te tine numai in priza si trebuie sa fii extrem de concentrat, iar poteca este foarte ingusta. Sincer, ma asteptam sa fie mai bland.”

Romania a mai avut un reprezentant la masculin. Alexandru Duiculeasa a venit pe 27, dupa 5 ore, 34 de minute si 40 de secunde.

Maratonul Cerului are o lungime de 42 de kilometri cu o diferenta de nivel de 2700 de metri.

 

Credit Photo: Facebook Skyrunning Italia

 

 

Palici