Denisa Dragomir: „Voi continua sa lupt sa-mi indeplinesc visul, titlul mondial !!!”

678

Denisa Dragomir s-a intors de la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan cu un loc 5 la individual si o medalie de bronz cu echipa. „Este a patra medalie de bronz pentru mine la Mondiale. Este deja alaturi de celelalte. Au coltul lor! Toate sunt de bronz. Niciuna mai stralucitoare…, inca!” , a declarat Denisa. Alergatoarea s-a intors duminica noaptea in tara dupa o cursa epuizanta. A fost pe locul 2 pana la kilometrul 28 din 44. 

Denisa Dragomir a alergat cei 44 de kilometri (2200+) in 4.17.03. A incheiat concursul la doua minute de locul al treilea.

Alergatoarea de 26 de ani se afla luni seara la o alergare de dezmortire dupa cursa teribila din Portugalia. Un Mondial care a strans cele mai importante nume din alergarea montana si care a solicitat-o la maxim pe sportiva din Arges. Denisa a oferit primele Denisa Dragomir visulreactii pentru aimx.ro: „Cel mai tare campionat mondial la care am participat. O cursa in care au venit fete atat de la ultra, cat si de la alergarea de lunga sau scurta distanta. Foarte multe fete valoroase. Nu aveai timp sa te gandesti ce fac ceilalti coechipieri. Trebuia sa te concentrezi la cum alergi tu pentru ca nu aveai timp sa respiri. Sunt fericita, una din cele mai frumoase experiente. Am facut tot ce a tinut de mine. Sunt multumita si de modul in care am abordat cursa si cu siguranta aceasta experienta ma va ajuta pe viitor ca sa-mi indeplinesc visul: titlul mondial, macar o data in viata!

Denisa a trecut de kilometrul 7 pe locul 3. Imediat a urcat pe pozitia a doua pe care nu a mai cedat-o pana la kilometrul 28. Era fix momentul in care se incheia partea mai tehnica a traseului.

Denisa Dragomir: „A fost o atmosfera extraordinara pe traseu. Oamenii formau un culoar si te incurajau. Extraordinara organizarea si atmosfera. M-am simtit ca la Zegama

„Incepusem sa nu ma simt foarte bine inainte de km 28. Probabil si de la caldura. M-am oprit sa iau apa de la punctul de control. Fetele din Spania erau destul de aproape in spatele meu. Atunci m-au depasit. Ele nu s-au oprit desi nu mai avusesem niciun punct de alimentare de la kilometrul 16. Apoi m-am simtit mai bine si am marit din nou ritmul. Am ajuns in apropierea Azarei. A fost iar un moment in care incepusem sa vad dublu. Mi-am spus atunci ca trebuie sa-mi consolidez pozitia. Sa nu risc, sa fortez si eventual sa ma „tai” pentru ca puteam fi ajunsa si de alte alergatoare” a declarat a 5-a ultramaratonista a lumii pentru aimx.ro.

  Urmatoarea cursa la care va participa Denisa Dragomir este la sfarsitul saptamanii: Retezat SkyRace

Denisa Dragomir visulA aflat de castigarea medaliei de bronz cu echipa destul de tarziu. „Toata lumea facea calcule. Banuiam ca suntem pe 3, dar nu aveam nicio confirmare. Italiencele au fost aproape de noi. Este un rezultat extraordinar pentru echipa noastra”, a mai spus Denisa. Andreea Piscu locul 23 si Ingrid Mutter, pozitia 28-a au mai punctat pentru echipa feminina a Romaniei din care au facut parte si Viorica Malai, Cristina Constantin si Laura Popescu.

Al doilea obiectiv major pentru Denisa in 2019 este Campionatul Mondial de Lunga Distanta din Argentina.

Tot pe aimx.ro puteti citi despre super rezultatul ciclistului roman Eduard Grosu, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Prozis