Diana Surubaru de la Eiger Ultra Trail la un succes la Zarand

128
Diana Surubaru de la Eiger Ultra Trail la un succes la Zarand

Diana Surubaru s-a remarcat anul trecut la cursa de 101 kilometri desfasurata prin Alpii Bernezi din Elvetia. Anul acesta, in octombrie, a participat la Ultra Zarand la proba de 82 kilometri, pe care a si castigat-o.

Diana Surubaru s-a impus la Ultra Zarand. I-ar fi placut sa alerge si la Madeira, dar pandemia a stopat-o.

”Am avut un an dificil. In primavara asteptam cu mare drag si emotie cursa din Madeira, de 120k. Din pacate, s-a anulat! Weekendul trecut am participat la Ultra Zarand, la proba de 82 km. A fost foarte frumos, nu pentru ca am castigat, ci in primul rand pentru ca am avut ocazia sa revad oameni dragi mie, alergatori din toate colturile tarii. Am avut ocazia sa povestim pentru ca nu au mai fost concursuri.”

Diana a trecut peste izolare si a revenit cu victorie!

Diana Surubaru de la Eiger Ultra Trail la un succes la Zarand

”Pentru un iubitor de ultramaratoane montane e esential sa ai libertatea sa accesezi muntele, sa faci antrenamente acolo. In primavara nici macar in parc nu am mai putut alerga, cu atat mai putin sa ies din Bucuresti. In perioada martie-aprilie ma antrenam urcand scarile din bloc. Un peisaj destul de anost fata de ce iti rezerva muntele.”

Diana si-a facut cadou locul l 1 la Ultra Zarand, desfasurat la final de octombrie, cu cateva zile inainte de ziua de nastere.

”Sper sa am putere si inspiratie sa ma antrenez in aceasta iarna, pentru ca am mari sperante ca in 2021 se va tine concursul din Madeira.E dificil sa participi la un ultra fara sa ai inainte concursuri mai scurte ‘in picioare’. ”

Diana a facut record si la Romniceanu Stairs Run. Bucla din parcul bucurestean se parcurge de 10 ori. Diana a castigat editia Ultra de primavara din 2019. Mai multe informatii aflati pe AIMX in articolul postat aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea