Doi ultramaratonisti romani „ataca” o cursa multiday in USA

563

Nicu Buceanu si Adrian Bontiu vor participa la concursul Icarus Ultra Fest in Florida, 144 ore de alergare. Cei 2 ultramaratonisti au mai luat startul anul acesta la o cursa multiday: Paris No Finish Line. Nicu Buceanu s-a clasat pe locul 4, cu 430.32 km in 106 ore. Adrian Bontiu a urcat pe locul 15 cu 306.44 km alergati.

Icarus Florida UltraFest este o cursa fondata de ultraaltletul roman Andrei Nana in 2014.

Cursa se va desfasura in Fort Lauderadale Florida, intr-un parc pe o bucla de asfalt ce masoara 1.04 km. Durata concursului este de 6 zile, intre 13-19 noiembrie 2017. Evenimentul mai are si curse de 12h, 24h, 48h, 72h  si Icarus Marathon challenge, 6 zile, 6 maratoane.

Andrei Nana (foto dreapta) este si fondatorul Nana Endurance Training, un program de antrenament de anduranta fizica si psihica. El  este finisher la cele

brul Spartathlon de nu mai putin 4 ori, consecutiv, 2013-2016!! . De asemenea  este cel care antreneaza US Spartathlon Team, echipa cu care participa la teribila cursa Atena- Sparta, 246 de km.

Dupa No Finish Line Paris am scris despre efortul incredibil al celor doi ultramaratonisti si experienta traita. Ce ii determina oare sa mareasca limita provocarii? aimx.ro le-a adresat cate 3 intrebari celor doi:

1.Ce v-a determinat sa mariti granita provocarii pana la 144h de alergare?

N.B:”No Finish Line si cei 430 km alergati mi-au aratat cat pot si am realizat ca nu acolo este limita. Granita celor 500 de km pare inumana dar poate fi depasita prin disciplina, antrenamente zi de zi. Cea mai importanta este puterea fiecaruia de a lua durerea de mana si a merge cu ea pana la capat. Icarus UltraFest este pentru mine urmatoarea treapta in testarea limitelor.”

A.B:”Dupa cursa de ore de la Paris mi-am dat seama ca am abordat gresit unele momente cheie. Puteam mai mult. Experienta No Finish ne m-a facut sa maresc timpul destinat unei curse. Icarus UltraFest s-a incadrat la fix. Am alergat alte curse in tara si voi alerga la S24H la Timisoara, cursa de 48h in septembrie, din nou alaturi de Nicu Buceanu.”

2.La cati km pe luna ajungeti acum, cand mai sunt 3 luni pana la start?

N.B: ” Media zilnica este undeva la 35 km iar lunar am ajuns acum la aprox 700 km/luna.”

A.B: „La kilometri din antrenamente nu pot spune ca stau foarte bine: aprox 120 km pe saptamana, cu un long run de 40km sambata. Voi incerca sa maresc distantele zilnice in apropierea concursului.”

3.Care sunt asteptarile voastre la finalul acestei curse?

N.B:” Imi doresc sa ajung si sa trec linia de sosire a celor 144 h de efort continuu. Fiecare concurent va fi un erou la finish indiferent de numarul de kilometri alergati.”

A.B: „Sa ajung la finish, sa raman angrenat in concurs 144h, sa nu suferim accidentari. Sper sa parcurgem cat mai multi kilometri concurand cu ultraatleti de top din SUA si din lume si sa ramanem cu amintiri placute.”

 

Recordul masculin la Icarus UltraFest este de 770.28 km, stabilit in 2015 de sportivul american Ed Etinghausen. La feminin Manoshi Sykorova a stabilit recordul in 2016 alergand 695.38 km.

Le uram succes in atrenamente celor doi ultramaratonisti si la cat mai multi kilometri alergati la Icarus Florida!

 

Credit photo: Facebook Adrian Bontiu ;Facebook Nana Endurance Training