Dolniceanu si Pascu sunt protagonistii zilei in scrima! Povestea medaliilor castigate

254
Dolniceanu si Pascu sunt protagonistii zilei in scrima! Povestea medaliilor castigate

Dolniceanu si Pascu sunt medaliati la etapele de Cupa Mondiala la scrima. Tiberiu si Bianca au castigat medaliile de bronz la sabie. Dolniceanu a urcat pe podium la etapa din Ungaria, in timp ce Bianca s-a bucurat de succes in Belgia. Medalia pentru Tiberiu Dolniceanu a venit dupa victoria cu 15 la 4 in fata campionului mondial Reshetnikov. Max Hartung l-a invins in semifinala. Pascu a pierdut semifinala cu Olga Nikitina, deşi a condus asaltul pana aproape de final. Bianca a cedat cu 14-15 in faţa rusoaicei.

Dolniceanu si Pascu sunt medaliati la etapele de Cupa Mondiala la scrima, in Ungaria si Belgia!

Tiberiu Dolniceanu  a patruns in careul de asi la Cupa Mondiala de la Budapesta. Dolniceanu a dat asalt dupa asalt cu mult calm.  Rabdator a gasit bresele in defensiva adversarilor. Dupa confruntarea cu Reshetnikov, Tibi si-a asigurat lupta cu germanul Max Hartung. Antrenorul germanului este  Vilmoș Szabo- medaliat olimpic și mondial pentru Romania.

Dolniceanu si Pascu sunt protagonistii zilei in scrima! Povestea medaliilor castigateDolniceanu a terminat pe locul 3 concursul de Cupa Mondiala de la Budapesta. Max Hartung i-a creat probleme lui Tiberiu si a castigat cu 15 la 5. Dupa medalia de bronz Dolniceanu concureaza duminica pentru Romania, la echipe! 

Bianca Pascu a revenit pe podium intr-o etapa de Cupa Mondiala. Sportiva continua sa fie plina de incredere,  degaja calm pe plansa, iar eforturile de la antrenamente sunt transformate in asalturi castigatoate pe plansa la concursurile mondiale!  Bianca a castigat asaltul din sferturi cu Martin-Portugues, din Spania, cu 15-13!Ziua a inceput cu o victorie cu 15-5 contra sportivei din Tunisia, Nisanur Erbil. A urmat victoria cu 15-11 in fata italiencei Rossella Gregorio. Bianca a castigat si in fata chinezoaicei Yaqi Shao. Asiatica avea avantaj  dar Bianca a terminat triumfatoare dupa 15-11. Anul trecut  a fost medalie de aur castigata de Bianca Pascu la Atena pentru locul 5 la sabie in ierarhia mondiala. AIMX a primit dupa concurs analiza antrenorului Biancai si reactia campioanei AICI!

Sursa foto: Federatia Romana de Scrima

Autor: Ovidiu Pețenghea