Dragomir Streza: „Voi depune o munca de Sisif sa-mi indeplinesc visul”!

609

Debutul la Mondialul de Inot in Ape Inghetate l-a facut pe reprezentantul Romaniei, sa-si doreasca mai mult. Dragomir Streza a intrat in concurs la 25 de metri bras emotionat. A fost primul lui concurs oficial, prima reprezentare oficiala a Romaniei intr-o competitie de Ice Swimming.

„Am incercat sa-mi golesc mintea de orice gand care putea sa ma deconcentreze si m-am bucurat de inotul in apa inghetata.”

Dragomir Streza: „Voi depune o munca de Sisif sa-mi indeplinesc visul”!

Reprezentantul Romaniei a concurat in probele de 25 si 50m bras.

Dragomir Streza: „Inima imi batea sa se sparga in piept.”

A fost un moment unic, memorabil. Primul roman la start la Campionatul Mondial  de inot intr-o apa cu temperatura intre 0 si 1 grad. Ice swimmer-ul a concurat la Tallin, in Estonia.

„S-a anuntat intrarea in apa si startul. M-am lansat si apa nu o simteam nici calda,dar nici rece. Ultimii metri i-am simtit! Duri! Am scos 22:17 si primul gand a fost cand e prima ocazie sa-mi bat recordul? In drumul spre sauna am realizat ca am o accidentare urata la mana dreapta. Am rezolvat la urgenta si apoi la recuperare.”

Pentru a fi in top 10 „ice swimmer-ul” trebuie  sa indeplineasca toate criteriile de performanta la inot, dar sa aiba si conditiile specifice de pregatire. Dupa clasari la mijlocul clasamentului la 25 si 50 de metri bras. Dragomir creste miza.

Dragomir Streza: „Mi-ar placea sa facem in premiera o echipa romaneasca.”

Dupa mediatizare evenimentului din Estonia, prietenii lui Dragomir si-au anuntat deja dorinta de a evolua in proiectul pentru prima etapa de Cupa Mondiala.

„Vom fi in Letonia in luna noiembrie! Sunt dornici sa participe  Valentin Bunea, Dragos Vulpescu si Paul Georgescu. Paul e tentat de proba de 1.000 de metri liber.”

Obiectivul lui Dragomir e stabilit pentru primele etape internationale din noul sezon.

„In noiembrie, de ziua mea vreau sa fac proba de 450 m liber. Va fi un test ca sa fac apoi si proba de 1.000 de m liber.”Streza stie acum la ce sa se astepte! Experienta din Estonia il ajuta pentru pregatirea viitorului sezon.

„Totul sta in pregatire si in experienta acumulata. Progresele se realizeaza in timp si dupa  munca titanica. Daca am scos la 25 de metri bras 22.71, peste un an, ca sa scot sub 20.00 presupune sa depun o munca de Sisif! Dar nu este imposibil! Vreau sa realizez un lot national de ice winning. Ma intereseaza sa promovez aceasta disciplina si la feminin in Romania.”

VIDEO: Dragomir Streza in proba de 25 de metri bras de la  Mondialul de Inot in Ape Inghetate