Dragos Georgescu incheie triatlonul extrem CeltMan: „Inotul a fost traumatizant”

457

Dragos Georgescu este unul din putinii romani care a reusit sa termine triatlonul extrem CeltMan. Ii poti numara pe degetele de la o mana. CeltMan este unul din primele 10 triatloane ca dificultate din lume conform revistelor de specialitate.”Alt triatlon mai greu nu am facut” a spus Dragos pentru aimx.ro. De 4 ori a vrut sa abandoneze in timpul inotului. A ajuns la finish pe locul 111. Doar 166 de concurenti au terminat competitia din 200.

Dragos Georgescu are 41 de ani si face triatlon din 2011. CeltMan a fost cea mai dificila provocare a carierei in ceea ce priveste triatlonul

 

3,4 kilometri inot, 200 de bicicleta (cu 2200 de metri diferenta de nivel), 42 de kilometri de alergare montana. Totul in 15 ore, 2 minute si 41 de secunde. Apa ca gheata, reprize de ploaie torentiala si vant. Mult vant!!„N-am vazut pe nimeni in timpul concursului relaxat. Toata lumea tragea. La fel si eu” a spus Dragos pentru aimx.ro. Inotul a inceput cu noaptea in cap, la 5 si 1 minut dimineata.”Mi s-a parut o proba extrema. Inotul a fost criminal. Daca testam apa cu o zi inainte probabil nu mai eram la start. Cei mai multi din cei care au renuntat, au renuntat la inot. Am inotat toate stilurile posibile: crawl, fluture, spate. Daca nu aveam costumul de neopren pe mine ma duceam la fund. Am vrut de 3, 4 ori sa ridic mana in semn de abandon. Daca nu as fi avut experienta altor competitii extreme in primele 5 minute faceam atac de panica. Iti inghetau pur si simplu muschii fetei. Nu mai puteai respira. Ma uitam in fata si nu-mi venea sa cred: valuri, meduze…Cand am iesit din apa nu mai aveam control asupra mea” povesteste Dragos experienta din Oceanul Atlantic.

Din cei 200 de kilometri de bicicleta, 160 au fost cu vant din fata

Dragos Georgescu Dragos Georgescu s-a pregatit timp de 6 luni special pentru CeltMan. S-a bucurat pe bicicleta de peisaje ireale, dar a continuat sa sufere. „M-a „rupt” vantul. Si nu doar pe mine. Toti erau terminati. Bicla m-a consumat mai mult decat trebuia. Echipa mea de suport m-a tinut foarte bine pe linia de suprafata. Pe ultima parte din traseu am avut all inclusive: ploaie torentiala, vant din fata si traseu in urcare. Traseul este genial insa, iar privelistea superba. Si organizarea este extraordinara. Peste tot din ce am mai experimentat”a declarat triatlonistul din Bucuresti.

Dragos Georgescu a mai „luat la mana” astfel de competitii extreme. A fost unul din primii romani care a terminat SwissMan, iar anul trecut a facut Inferno. Dragos are o istorie si in alergare. A ajuns la finishul celebrului Marathon des Sables (260 km in Sahara), dar a partcipat si la concursuri de alergare montana.

Dragos a ratat cut off-ul de la alergare

Dragos Georgescu La kilometrul 17 al alergarii concurentii trebuiau sa ajunga in 11 ore. „Un cut off draconic” spune Dragos. Altfel accesul peste munte devenea interzis, iar alergarea continua pe traseul „de jos”. „Am tras tare pe alergare desi stiam ca sunt la limita. Am ajuns cu 14 minute dupa cut off. Prima oara am avut o cadere psihica. Eram la 0. Am acceptat insa situatia si am continuat alergarea impreuna cu Alina, sotia mea si Daniel, prietenul meu din echipa de suport”, a mai povestit Dragos care a devenit finisher cu tricou alb. 86 din concurenti au prins cut off-ul si tricolul albastru.

  „Organizatorii spun ca a fost cea mai mare rata de abadnon. Eu dau tot ce pot intr-un concurs. Nu-mi permit sa fac altceva pentru ca stiu cat ma antrenez. Tocmai de asta cand am terminat Celtman nu am avut nicio remuscare. Overall cursa este superba, iar satisfactia este enorma la final” Dragos Georgescu pentru aimx.ro

Dragos Georgescu: 3 lucruri fara de care nu ai cum sa te prezinti la startul CeltMan

  • numarul 1este echipa de suport. Daca nu ai echipa de suport BETON, „esti mancat”.
  • 2, sa fii foarte, foarte bine pregatit. Altfel nu ai ce sa cauti
  • 3, sa nu ai asteptari. Sa incerci sa dai tot ce e mai bun din tine. Tre sa te setezi ca se poate intampla orice si sa stii ca toata ziua o sa suferi la greu.

Autor: Vlad Lucian Arhire