In drum spre Arctic Ultra 6633: romanii sunt pregatiti!

776

Romanii sunt in drum spre Arctic Ultra 6633! Cuvantul de ordine este increderea!!! Avram Iancu si Levente Polgar au plecat de sambata dimineata. Duminica cu noaptea in cap isi ia „zborul” si Tibi Useriu. Este singurul om care a castigat de doua ori consecutiv concursul. Florentina Iofcea pleaca spre Whitehorse pe 5 martie. 

-30 de grade ii asteapta la start pe sportivi. Romanii sunt in drum spre Arctic Ultra 6633. Fac deplasarea separat.

Momentul 0 se apropie! Emotiile cresc! Romania are 4 reprezentanti la editia jubiliara a ultramaratonului Arctic. Sportivii nostri sunt determinati sa isi depaseasca limitele. Avram Iancu, singurul om de pe glob care a inotat Dunarea de la izvoare la varsare (2860 de kilometri), doar in slipi este in fata unei noi provocari. A plecat primul din tara: sambata dimineata la ora 6. De pe aeroportul Otopeni din Bucuresti. „Sunt peste 280 de kilometri de ICE Road. In total peste 600 de kilometri. Veneam cu masina de la Petrosani spre Bucuresti si parca nu se mai termina drumul. Imi imaginez ce va fi acolo. Sunt temperaturi intre – 30 si -50 de grade. Voi trebui sa fac fata unor conditii deosebit de dificile” a spus Avram chiar inainte de plecare.

Avram are drumul cel mai lung pana in Canada: 3 escale. A plecat pe ruta Bucuresti- Munchen- Londra- Vancouver-Whitehorse.

  Levente Polgar este prima persoana cu handicap acceptata la concurs. Si el este in drum spre Arctic Ultra 6633. 

Levi a plecat sambata in jurul pranzului pe ruta Bucuresti- Frankfurt- Vancouver – Whitehorse. Este pregatit sa isi impinga limitele la maxim. „Focusul meu sa se imparta intre creier si muschi. Vreau sa le arat tinerilor care nu au nicio sansa, „uite eu sunt aici”. Vreau sa dorm cat mai putin si sa trag cat pot de tare”, a spus Levi pentru TVR.

Duminica, cu noaptea in cap, pleaca de la Cluj Napoca si Tibi Useriu. Va avea escala la Londra si apoi la Vancouver. Se intoarce a treia oara in Canada pentru acest ultramaraton si este sportivul cu cea mai mare experienta dintre romani. „Distanta pana la urma o marsaluiesti. Temperaturile agresive care sunt mai ales pe finalul concursului iti dau mari batai de cap. Trebuie sa fii prieten cu frigul ca sa duci acest ultra la bun sfarsit”, a declarat Tibi cu doar cateva ore inaintea plecarii spre o noua aventura.

Avram Iancu si Levente Polgar sunt deja in drum spre Arctic Ultra 6633. Au tinut sa transmita un mesaj cititorilor aimx.ro.