Echipa feminina de gimnastica a Romaniei rateaza calificarea la Olimpiada de la Tokyo

370

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei rateaza pentru a doua oara la rand calificarea la Jocurile Olimpice, care se vor desfasura anul viitor la Tokyo. Tricolorele ocupa locul 10 in calificari la Campionatul mondial de la Stuttgart, Germania, dupa primele sase subdiviziuni. 

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei a avut o evolutie dezamagitoare la calificarile pentru Mondialul de la Stuttgart.

A fost cum nu se putea mai rau. Am avut impresia ca ma uitam la niste fete pe care nu le cunosc.” – Nicolae Forminte, antrenorul echipei.

La toate aparatele, gimnastele au fost departe de pretentiile unei finale. Cea mai mare nota a delegatiei tricolore a venit la sarituri, unde Denisa Golgota a urcat pe locul 7 in clasamentul momentului. Are insa sanse mici sa prinda finala. Medaliata cu argint la sol la Campionatul European de la Glasgow in 2018, Denisa a avut o prestatie slaba in concurs.

Nu credeam ca pot avea un concurs atat de slab. Stiu ca pe umerii lor a fost o presiune enorma pentru a se califica”, Nicolae Forminte.

Echipa de gimnastica a Romaniei este formată din Denisa Golgota, Carmen Ghiciuc, Ioana Crisan si Maria Holbura.

Nadia Comaneci speaking to Larisa Iordache at the 2017 world championships. (Melissa Perenson/AP)Nadia Comaneci: Au ratat foarte mult

Fosta campioana olimpica Nadia Comaneci spune ca nu este o surpriza ratarea calificarii. Spera insa ca Romania sa aiba cateva gimnaste calificate la individual.

Nu cred că e o mare surpriza ca Romania nu s-a calificat. Nu e prima data cand nu se califica. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Si nu stiu exact de ce se intampla acest lucru. E greu sa spun pentru ca nu sunt acolo, in sala. Ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarma pentru Romania. Daca avem putin noroc, poate reusim sa calificam sportive la individual. Altfel nu stiu…”, Nadia Comaneci.

Primele 12 echipe de la finalul zilei de sambata se vor califica la Olimpiada de la Tokyo 2020. De precizat, insa, ca Statele Unite, Rusia si China si-au asigurat deja biletele pentru Jocurile Olimpice. Cele trei tari s-au calificat inca de la Mondialele precedente.

Autor: Valentin Chisoceanu