Echipa Romaniei de Triatlon se pregateste pentru performanta. Federatia a fost premiata!

371
Echipa Romaniei de Triatlon se pregateste pentru performanta. Federatia a fost premiata!

Echipa Romaniei de Triatlon se pregateste pentru noi recorduri nationale. Federatia de specialitate mizeaza pe urmatorii reprezentanti de top:

Manac Antoanela, Ion Alexandru – elit si U23, Erick Rogoz si Cristian Tranulea la juniori.  La multisport : Robet Tamirjan – paratriathlon, Szabolcs Kovacs – cross duathlon-cross triathlon si Bogdan Damian – duatlon si cross duatlon.

Echipa Romaniei de Triatlon vizeaza calificarea la Youth Olimpic Games  in Buenos Aires. Ambitiile presedintelui Peter Klosz dezvaluite pentru AIMX

„Vrem sa ducem sub 150 ITU world ranking pentru a se pozitiona bine pentru 2019 sa se lupte pentru calificare la Tokyo.”-Peter Klosz.

Echipa Romaniei de Triatlon urmareste imbunatatirea rezultatelor pentru sportivii U23, Ion Alexandru si Nico Seitan!

” Juniorii trebuie sa aiba cat mai multe competitii si  sa faca un salt in ETU Junior National ranking top 15 pe natiuni.”-Peter Klosz

Echipa Romaniei de Triatlon multisport participa la cross duathlon si triathlon unde urmareste medalii la Ibiza, la Europene. Tricolorii au in program si duathlon pe sosea  la Mondiale si Europene.

„Pe plan organizatoric o sa avem doua Cupe Europene de juniori de triatlon in Romania. Una la Bucuresti organizata de BSC Bucuresti si una la Tulcea organizata impreuna cu Asociatia Mila 23 Ivan Patzaichin.”-Peter Klosz

In premiera  Federatia Romana de Triatlon organizeaza o competie din circuitul privat XTERRA World Tour – XTERRA Romanian la Tg.Mures. Vor fi peste 25 de competitii nationale in calendarul FRTRI!

Federatia Romana de Triatlon a primit distinctia ”Cea mai buna federatie in curs de dezvoltare”, la gala organizata, la Moscova de Uniunea Europeana de Triatlon (ETU).

 Din 2010 numarul de triatlonisti a crescut spre satisfactia presedintelui federatiei.

„Am ajuns la un numar de peste sapte ori mai mare de concurenti care au terminat o competitie de triatlon. Suntem o federatie tanara, am ajuns la 39 de cluburi, mai mult de 600 de sportivi legitimati, iar aprecierea internationala ne motiveaza.” -Peter Klosz.

Autor: Ovidiu Pețenghea