Echipajele Romaniei medaliate in Germania cu aur la Campionatele Europene U23

159
Echipajele Romaniei medaliate in Germania cu aur la Campionatele Europene sub 23 de ani la Canotaj
sursa Federatia Romana de Canotaj

Echipajele Romaniei au evoluat in 15 din cele 22 de probe la Campionatul European de la Duisburg. Medaliile de aur pentru România au fost cucerite de următoarele echipaje: Adriana Ailincăi şi Ana-Maria Baleţchi la dublu rame feminin. Andreea Popa, Maria Tivodariu, Maria Rusu şi Dumitriţa Juncănariu la patru rame feminin. La dublu rame masculin campioni sunt Dumitru Ciobîcă şi Sorin Lehaci. La patru rame masculin au câștigat Florin Fîntînariu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari. La dublu vâsle feminin s-au impus Nicoleta-Ancuţa Bodnar și Simona Geanina Radiş.

Echipajele Romaniei s-au clasat pe primul loc pe națiuni în probele olimpice după cele 10 medalii câștigate.

Echipajele Romaniei medaliate in Germania cu aur la Campionatele Europene sub 23 de ani la Canotaj

Medalii de argint au fost castigate la patru rame cu cârmaci feminin. Au terminat proba Lebăda Damaris, Alexandra Ungureanu, Laura Pal, Vasilica Rusu şi Victoria Petreanu. La 8+1 feminin Lorena Constantin, Ioana-Mădălina Moroşan, Mădălina-Gabriela Caşu, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Victoria-Ştefania Petreanu. A fost loc 2 si la 8+1 masculin pentru Gheorghe Morar, Constantin-Cristi Hîrgău, George Cătruna, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Marian Cireaşă, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Petre-Florin Enăşescu.

Medalii de bronz au fost obținute la vâsle simplu masculin de Mihai Chiruţă și la patru vâsle feminin de Larisa Roşu, Elena Drugă, Andreea Budeanu și Georgiana Tătaru.

Simona Radiș si Ancuța Bodnar castiga din nou împreună în barca de dublu vâsle feminin. Componentele barcii de dublu vasle, Ancuta Bodnar si Simona Geanina Radis sunt medaliate cu argint la Campionatele Mondiale de seniori de la Linz si cu aur la Campionatele Europene sub 23 de ani de la Ioannina. Multumita rezultatelor au fost desemnate sportivele anului 2019 in canotajul romanesc in cadrul galei organizate de Federatia Romana de Canotaj.

Simona Geanina Radis si Nicoleta Ancuta Bodnar au ajuns in fruntea clasamentului Cupei Mondiale de Canotaj, desfasurata la Rotterdam. In Olanda, pentru Simona a fost prima participare la competitia mondiala, de la care s-a intors cu aur pentru Romania. Simona este originara din comuna Avrameni, Botosani.

Pe AIMX puteti citi aici despre performantele României la intrecerile ecvestre.

Autor Ovidiu Pețenghea