Premiera la EcoRun Moieciu: startul se da in doua valuri. Ultimele detalii.

591

Concursul de alergare montana EcoRun Moieciu se va desfasura sambata, pe 4 mai. Cei mai valorosi sportivi ajung de maine si vor fi intampinati in cadrul unui eveniment special: Welcome Athletes. Acesta se va desfasura dupa amiaza in statiunea Gheile Gradistei. Organizatorii au anuntat un numar de 30 de favoriti la cursa de maraton si 20 la cros. Ionut Zinca, la maraton si Viorel Gheorghita, la cros sunt printre elitele cu cele mai mari sanse la locul 1. 

EcoRun Moieciu are startul in premiera in 2 valuri: la ora 9, respectiv 9.30

EcoRun Moieciu„Startul in doua valuri este o premiera si pentru noi. Am luat aceasta decizie si la sugestia participantilor. Se crea inghesuiala mare pe prima urcare. Elitele vor pleca in primul start, de la ora 9, impreuna cu aproximativ 1000 de alergatori. In valul al doilea, de la 9.30, pleaca alti 1000 de concurenti, care s-au inscris cu timpi mai slabi. Pe traseul de la maraton vor fi 6 puncte de alimentare ( mancare si bautura) si 3 de hidratare”, a declarat pentru aimx.ro Cornelia David, directorul concursului EcoRun Moieciu.

La start vor fi prezenti alergatori din 21 de tari. Team Salomon trimite sportivi din Germania, Suedia si Grecia. Flower Ceremony va avea loc pentru cursa de la cros intre orele 10.30 si 11.00, iar pentru maraton intre 13 si 14. Premierea va avea loc de la ora 19 la EcoRun Playground @Vlahia Inn .

Favoritii de la EcoRun Moieciu Maraton. 

Organizatorii au anuntat lista favoritilor atat pentru cursa de maraton, cat si pentru cea de cros. La maraton, favoritii principali la masculin sunt: Ionut Zinca, Leonard Mitrica, Viorel Palici, Andrei Preda, Cristian Mosoiu, Bogdan Damian, Cristian Bornaz, Andrei Tale, Lukas Soergel, Alexandru Duiculeasa, Daniel Stroescu, Dan Fratila, Ovidiu Negus, Alin Tanase, Adrian Branescu , Alexandru Itu , Marius Rus, Mathias Baur si Raul Flore. Din elita feminina fac parte: Lena Trilletv, Denisa Dragomir, Andreea Piscu, Alexandra Ungureanu, Crina Buzgan, Ida Sophie Hegemann,Cristina Cecan , Natalia Zbirnea si Luiza Loloiu.

„Incerc sa stabilesc un nou record la cursa de maraton. Asa cum Zegama are un loc special in inima mea , acelasi lucru il pot spune si despre Eco”, a declarat Ionut Zinca pentru primul numar al revistei EcoRun Moieciu. Alin Tanase participa in acest an pentru a zecea oara la acest concurs: „Revin mereu cu placere pentru ca imi place atmosfera, mi se potriveste profilul traseului si ma stimuleaza concurenta. La Moieciu s-a adunat mereu „creme de la creme” din alergarea montana din Romania”. 

Favoritii de la EcoRun Moieciu Cros

Masculin: Viorel Ghoerghita, Nicolae Balan, Paul Pepene, Gyorgy Szabolcs, Gary Priestley, Florin Munteanu, Vitalie Gheorghita, Nicusor Jinga, Andrei Ivanescu si Marcus Preedy.

Feminin: Iuliana Stroescu, Ingrid Mutter, Diana Nastas, Mara Voicu, Daniela Marin, Luisa Rasina, Ilinca Maria Tempeanu, Gabriela Mititelu, Edit Vakaria si Carmen Albisteanu.

Alergatorii care au participat la cele 9 editii de pana acum si care vor fi la start si in acest an sunt: Victorin Vaduva, Stan Turcu, Serban Chiurlea, Pepi Tulea, Octavian Mihu, Alexe Mocanu, Cristian Chiurlea, Ioana Ciulei, Lucian Clinciu si Istvan Szokolszky.

De vineri aimx.ro va va tine la curent cu tot ceea ce se intampla la Moieciu de Sus pe pagina de facebook, site si canalul youtube.

Autor: Vlad Lucian Arhire