Eduard Grosu concureaza in Turul Slovaciei la Ciclism. Primul rezultat

267
Grosu a incheiat Turul Slovacei si ataca Mondialele de Ciclism

Eduard Grosu concureaza in editia cu numarul 63 din Turul Slovaciei. Prima etapa a fost castigata de Kristoff, iar Edi a incheiat pe 56. A fost o etapa de plat cu o catarare. 138 kilometri la Bardejov cu start si finish in Piata Primariei. Sase ciclisti s-au aflat in evadare.  Alexandre Delettre coechipierul lui Eduard Grosu la Delko – Marseille Provence a evadat. Kenny Molly (Wallonie Bruxelles),  Rasmus Wallin (Riwal Readynez Cycling Team) Anders Skaarseth (Uno-X Norwegian Development), Florian Kierner (Team Felbermayr – Simplon Wels) si Erik Fetter (Pannon Cycling Team) au fost in evadare.

Eduard Grosu concureaza in Turul Slovaciei la Ciclism dupa evolutia din Turul Romaniei in care a fost in trei din cele 5 etape in top 3.

Florian Kierner a castigat sprintul intermediar. Rasmus Wallin si Anders Skaarseth au fost cei mai combativi rutieri si Skaarseth a fost premiat pentru efortul din prima etapa. Tandemul a fost prins de pluton cu 11 kilometri inainte de final. Sprintul masiv a adus si probleme. Astfel  Jasper Asselman, Niklas Märkl, Maurits Lammertink si Frantisek Sisr au cazut. Cel mai bun sprint l-a avut Kristoff care a ajuns la a 79-a victorie ca profesionist.  Kristoff i-a intrecut pe  Michael Mörköv si pe Elia Viviani.

Eduard Grosu concureaza in Turul Slovaciei la Ciclism. Primul rezultatPentru Eduard Grosu si plutonul din Slovacia urmeaza etapa de  226,6 kilometri BARDEJOV – RUŽOMBEROK. Sunt trei sprinturi si cinci zone de catarare. Aproximativ la ora 18.00 a Romaniei vom afla castigatorul. Editia precedenta a Turului Slovaciei a fost castigata de francezul Julian Alaphilippe. Rutierul francez a fost lider 14 etape in Turul Frantei din acest an. Julian s-a impus in etapa a 13-a la contratimp individual la Pau. Alaphilippe a castigat si etapa a treia a Turului Frantei, de la Binche la Eperney, pe o distanta de 215 kilometri.

Pe AIMX gasiti aici si o analiza a Turului Romaniei!

Sursa FOTO TURUL ROMANIEI

Autor: Ovidiu Pețenghea