Eduard Grosu este cel mai bine plasat tricolor în prima etapă a Turului României

189
Eduard Grosu este cel mai bine plasat tricolor în prima etapă a Turului României

Eduard Grosu este cel care a ținut ritmul românilor la începutul competiției. Rutierul polonez Patryk Stosz de la Voster ATS Team a câştigat la sprint prima etapă desfăşurată între Timişoara şi Deva.

Eduard Grosu este cel mai bun ciclist din ediţia a 53-a a Turului ciclist al României, s-a impus în ediția precedentă!

Janos Zsombor Pelikan de la Androni Giocattoli Sidermec este liderul cursei, fiind urmat de Stosz, la 2 secunde, de germanul Justin Wolf (Bike Aid), la 4 secunde. Primul român din ierarhia generală este Serghei Ţvetcov (Wildlife Generation Pro Cycling), la 10 secunde de lider.

Joi este programată etapa a 2-a, între Deva și Păltiniş (154,9 km).

Și Daniel Crista s-a remarcat în etapa cu start la Timișoara. Împreună cu sârbul Stevan Klisuric au fost autorii unei evadări remarcabile. Au avut la un moment dat un avans de 12 minute faţă de pluton, când mai erau 75 de kilometri până la final. Cu 30 de kilometri rămaşi, Crista a rămas singur, însă a avut ghinion, cu două pene consecutive şi a fost prins de pluton pe ultimii kilometri ai etapei. Componentul echipei naţionale a câştigat trei sprinturi intermediare şi o căţărare în această etapă.

În ediția precedentă, Eduard Grosu a deţinut tricoul galben de lider al clasamentului general din prima etapă, a reuşit şi două victorii, în etapele 3 şi 4. A fost pentru a 28-a oară când competiția a fost câștigată de un rutier român.

„A fost o ediție foarte grea și foarte lungă a Turului României. Conform planurilor inițiale, eu nu aș fi putut să termin concursul, însă am muncit zi de zi pentru că îmi doream victoria și tricoul galben a venit după prima etapă. Fiind un sprinter, prima și cea de a doua etapă erau cele pe care le vizam, însă, după a treia, pe care ar fi trebuit să o părăsesc, aveam încă tricoul galben. Exista posibilitatea să îl mențin și după etapa de pe Transfăgărășan, cu toate că era o cățărare la mijloc, dar datorită sacrificiului lui Serghei Țvetcov am reușit să înving. Sunt foarte bucuros că am câștigat două etape și că am purtat tricoul galben pe parcursul întregii competiții, clasându-mă permanent în primii 3. Vreau să mulțumesc și antrenorului echipei naționale, Georgios Georgiadis, echipei CSA Steaua București și echipei Olimpic Torpedo Zărnești, pentru că s-au sacrificat în fiecare etapă pentru a mă proteja și pentru a proteja tricoul galben.”-a declarat Eduard Grosu, câștigătorul Turului României în 2020.

Pe AIMX aflați aici și despre Semimaratonul Bucureşti!