Eduard Grosu este in galben. Campionul Daniel Crista analizeaza etapele

342
Eduard Grosu este in galben. Campionul Daniel Crista analizeaza etapele

Eduard Grosu este in galben dupa ce s-a clasat pe locul al treilea, in prima etapa a Turului ciclist al Romaniei. In ziua precedenta Grosu a fost implicat in intrecerea pentru victorie cu rutierul german Justin Wolf. Ciclistul de la Bike Aid s-a impus in prologul Turului ciclist al României. Eduard-Michael Grosu, component al nationalei Romaniei, s-a clasat pe locul secund.

Eduard Grosu este in galben dupa locul 2 in Prolog, a urmat sprintul incheiat pe 3. Campionul national Daniel Crista a incheiat pe 7.

Eduard Grosu este in galben. Campionul Daniel Crista analizeaza etapele

Italianul Andrea Guardini (Giotti Victoria) s-a impus in etapa desfasurata pe traseul Timişoara – Orţişoara – Vinga – Arad – Şimand – Chişineu Criş – Salonta – Nojorid – Oradea. Caravana a strabatut 171,2 km. Ciclistii au fost cronometrati in 3 ore 48 minute si 23 secunde. Kazahul Gleb Brusenski (Vino Astana Motors) si Eduard Grosu au completat top 3. In top 10 s-au mai clasat trei romani, Adi-Narcis Marcu (Olimpic Torpedo Zărneşti) pe şase, Daniel Crista (CSA Steaua Bucureşti) pe şapte, iar Ionuţ-Andrei Andrei (CS UVT-Devron West CT) pe opt.

Eduard Grosu deţine şi tricoul albastru (cel mai bine plasat român), pe lângă cel galben (lider clasament general).

Daniel Crista a vorbit la sfarsitul etapei pentru AIMX!

Grosu a fost la o secunda de victorie in prologul Turului Romaniei 2020.
Catalin Sprinceana si Daniel Crista

”Am avut o etapa destul de linistita. A fost o etapa relativ plata si destul de controlata. La mijlocul etapei au fost cateva atacuri. Am ajuns in grup compact la sprintul final. Am crezut ca avem o curba in ultimii 50 de metri asa cum arata in ghidul tehnic. Am franat si am terminat pe 7. Urmeaza o etapa destul de grea si sper sa ne descurcam, sa fim in fata, in functie cum se comporta si picioarele. ”Daniel Crista

In clasamentul general, pe primul loc se afla Grosu, urmat de germanul Justin Wolf, la 6 secunde, de polonezul Szymon Krawczyk (CCC Development Team), Daniel Crista, ambii la 7 secunde.

Pe AIMX cititi aici despre campionii Romaniei la Atletism!

Sursa foto Turul Romaniei

Autor: Ovidiu Pețenghea