Emil Dima a fost singurul reprezentant al Romaniei la Europeanul de Sosea la Elite

160
Emil Dima a fost singurul reprezentant al Romaniei la Europeanul de Sosea la Elite

Emil Dima a terminat pe 74 la 5:30 in raport cu invingatorul Nizzolo! Cursa a fost castigata pentru a treia oara la rand de Italia. Dupa succesele repurtate de Matteo Trentin in 2018, de Elia Viviani anul trecut, acum s-a impus campionul Italiei,  Giacomo Nizzolo !

Emil Dima a intrecut 26 de ciclisti la Campionatul European! Covid 19 il opreste pe Edi Grosu!

Emil Dima a fost singurul reprezentant al Romaniei la Europeanul de Sosea la Elite

Nationala Romaniei nu a avut lotul dorit la startul probelor de fond din cadrul Campionatelor Europene de Sosea de la Plouay. In Franta, Romania a mizat pe Adi Marcu si Iustian Vaidian, la categoria U23 si pe Emil Dima la Elite Masculin.
Serghei Tvetcov a acuzat probleme de sanatate, iar Edi Grosu a fost oprit din cauza unui caz suspect de Covid-19.

”In interiorul echipei mele (Team NIPPO DELKO One Provence), medicul UCI nu mi-a autorizat participarea astazi la Campionatul European! Imi pare foarte rau! Sunt extrem de frustrat pentru ca ma simt in cea mai buna forma! Puteam sa fac un rezultat foarte bun. O sa revin cu detalii cat mai curand posibil!”-Eduard Grosu pe pagina de socializare

Nizzolo a devenit campion european in fata francezului Arnaud Démare . Al treilea clasat la sprint a fost germanul  Pascal Ackermann a carui progres a putut fi urmarit in acest an in Turul Sibiului. Rutierul de la BORA-hansgrohe a castigat in Turul Sibiului etapa a doua. Intrecerea a inceput si s-a incheiat la Sibiu. Sibiu – Agnita – Cisnădie – Gura Râului – Sibiu. Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence) s-a clasat atunci pe locul al patrulea. Si in ultima zi de competitie germanul s-a remarcat. Ackermann a fost cronometrat in doua ore 15 minute si 38 secude. Etapa s-a desfasurat pe traseul Sibiu – Poplaca – Sibiu (x2) – Saliste – Cristian – Orlat – Sacel – Cristian – Sibiu. Dupa Pascal, Michael Schwarzmann a fost pe doi in fata lui Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko One Provence), ambii in acelasi timp cu invingatorul stabilit la sprint.

Pe AIMX puteti citi aici si despre Alina Rotaru si rezultatele sezonului la saritura in lungime.

Autor: Ovidiu Pețenghea