Adriana Anghel vrea sa participe la Europeanul de Ultramaraton 24h

597

Europeanul de Ultramaraton 24h  Europeanul de Ultramaraton de 24H o atrage ca un magnet pe Adriana Anghel. Sportiva este din Republica Moldova, dar isi doreste sa reprezinte Romania. 3 romance au deja baremul ce le permite prezenta la concursul gazduit in premiera de Romania la sfarsitul lunii mai la Timisoara. aimx.ro este partener media al Campionatului European.

Are 26 de ani si poate fi surpriza din lotul Romaniei. Adriana Anghel vrea sa participe la Europeanul de Ultramaraton de 24h

Adriana a ajuns miercuri dimineata la Atena. Sambata va lua startul in cel mai important concurs din cariera ei: cursa de 24 de ore din cadrul Festivalului International de Ultramaraton Atena. Alergatoarea s-a nascut in Republica Moldova. 5 ani a locuit in Romania, iar acum lucreaza ca voluntar in Marea Britanie. In 2018 vrea sa reprezinte tara noastra la Europeanul de Ultramaraton de 24H.

„Am inceput sa alerg in urma cu 2 ani. Am participat la concursuri de semimaraton, maratoane pe  plat si competitii montane. Cea mai lunga distanta oficiala este de 60.8km in 6 ore. Neoficial cel mai mult am alergat timp de 8 ore”, a declarat Adriana Anghel pentru aimx.ro 

Merge la Atena pentru „a lua pulsul” Greciei. „Visul meu este sa particip la Spartathlon. Mi-am fixat acest obiectiv pe care vreau sa-l indeplinesc cel mai tarziu pana implinesc 30 de ani. M-am inscris la Atena in speranta de a avea o sansa la calificare la Spartatlon si a „experimenta” prima cursa de 24h.”

   Adriana nu este insa 100 la 100 apta fizic la concursul de 24 de ore de la Atena:”Miracol daca alerg 24 de ore”

Europeanul de Ultramaraton 24h„Cand am aflat de Europeanul de Ultramaraton 24h am stiut ca este urmatorul pas pentru mine”, s-a destainuit Adriana. Se simte confortabil pe distante intre 20 si 40 de kilometri.O alergare scurta i-a venit insa de hac. „Inainte de Craciun, dupa o alergare scurta, am simtit o durere neobisnuita la spate. S-a agravat de la o zi la alta si am fost nevoita sa stau la pat cateva zile. Medicul a zis ca am probleme cu nervul sciatic si trece in 2 saptamani. Nu s-a intamplat insa si am inca dureri. In conditiile in care nu am alergat ultima luna inainte de concurs nu pot decat sa imi updatez targetul. Miracol daca alerg 24h, targetul de vis fiind 12h si 100km alergati si cel realizabil e: cat pot si cum pot fara sa ma „omor”.”

Adriana Anghel vrea sa participe la Europeanul de Ultramaraton de 24h cu orice chip. Si-a mai pastrat un as in maneca:   „Imi doresc foarte mult sa ma calific la Europene si probabil voi merge si  in Germania peste 2 luni pentru un alt concurs de 24 ore.”

Baremul feminin pentru Campionatul European de Ultramaraton 24h este de minim 150 de kilometri alergati intr-un concurs oficial. Trei romance au deja baremul: Mara Morosan, Ana Rosioara si Flori Neacsu. Recordul feminin al concursului de 24 de ore de la Atena este 230,4 kilometri. A fost realizat in 2011 de Sumie Inagaki.

Credit Photo: fisheye.ro, Aurelian Maxer

Autor: Vlad Lucian Arhire