Fabulosul Tommy Hughes a doborat recordul mondial la semimaraton +60

348

Tommy Hughes face in continuare senzatie in cursele de atletism. In varsta de 60 de ani nord irlandezul a reusit sa doboare recordul mondial la semimaraton, categoria +60, in cadrul competitiei Coast Antrim. Concursul s-a desfasurat pe 12 septembrie. Hughes a oprit cronometrul dupa o ora, 11 minute si 9 secunde. Cursa a fost castigata de super campionul britanic Mo Farah in 1.00.27.

Hughes ar spulbera timpul lui MO Farah conform indicelui ce permite compararea atletilor de varste diferite

Timpul lui Hughes ar fi echivalent cu 57 de minute si 42 de secunde, in timp ce timpul lui MO FARAH, 37 de ani, a fost calculat la 59.22.

Tommy Hughes in timpul semimaratonului Coast Antrim

Cu timpul sau oficial Hughes a ocupat locul 33 la general in cadrul semimaratonului si a stabilit un nou record mondial la +60. A imbunatatit precedenta performanta reusita de Martin Reese cu 17 secunde. Competitia se desfasoara la nord de Belfast si ofera un traseu plat si foarte rapid. Si peisajele sunt pur si simplu spectaculoase.

Hughes are 60 de ani si 9 luni si este si detinatorul recordului mondial la categoria sa de varsta pe distanta maratonului: 2.27.52. Trecutul sau este echivalent cu atletismul de performanta. In 1992 a participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona unde a obtinut locul 72.

Personal Bestul sau pe 42 de kilometri si 195 de metri este 2.13.15.

Tot pe aimx.ro poti afla si povestea palpitanta a kaiacistei Lorena Manolica, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photos: Athletics NI, Irish News