Federaţia Internaţională de Triatlon a extins perioada de suspendare a competiţiilor

89

Toate competiţiile din calendarul internaţional de triatlon au fost suspendate până pe 30 iunie. Federaţia Internaţională de Triatlon a extins cu două luni perioada de suspendare a competiţiilor, din cauza pandemiei de coronavirus.

World Triathlon Series a fost anulată

Federaţia Internaţională de Triatlon anunţase iniţial că activităţile sportive sunt suspendate până pe 30 aprilie.

Ca urmare a noii decizii, se anulează World Triathlon Series, competiţie programată în mai la Yokohama (Japonia), trei Cupe ale Africii, trei evenimente care ar fi trebuit să se desfăşoare în America, patru Cupe ale Asiei, opt competiţii din Europa şi una din Oceania.

”Suspendarea tuturor activităţilor nu înseamnă că noi nu vom mai lucra. Ne întâlnim cu sportivi, cu antrenori, discutăm cu federaţiile naţionale şi confederaţiile continentale, ţinem legătura cu CIO pentru a stabili în privinţa identificării unor noi date la care ar putea avea loc competiţiile”, a declarat Marisol Casado, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Triatlon.

Doi triatlonişti români ţintesc calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo , amânate cu un an din cauza pandemiei de COVID-19: Felix Duchampt, sportiv de origine frannceză care a primit luna trecută cetăţenia română, şi Antoanela Manac.

Duchampt este ca şi calificat pentru Jocurile Olimpice prin criteriul „new flag” al federaţiei internaţionale. Românul de origine franceză va încerca însă să participe la Tokyo prin criteriul punctajului, ceea ce înseamnă că trebuie să urce în primii 30 de triatlonişti ai lumii.

Federaţia Română de Triatlon a anunţat în luna martie că îşi suspendă activităţile sportive până pe 11 aprilie. Prima ediţie a Cupei Klosz Peter, ce urma să se desfăşoare la Izvorani, va fi reprogramată pentru o dată ulterioară.

Pe AIMX cititi AICI interviul cu Alin Alexuc, primul invitat la „LIVE AIMX”, noul produs media pe care il propune site-ul nostru.

Credit Foto: Facebook Federatia Romana de Triatlon