Festival Sport Montan Sacele te asteapta cu alergare, MTB, orientare si parapanta

284

  Festival Sport Montan ii strange pe „oamenii muntilor” la Sacele. Evenimentul are loc intre 19 si 21 octombrie. A ajuns la a treia editie. In 2016 a avut programata doar o cursa de VERTICAL. „Ne dorim sa crestem. Vrem sa facem un eveniment de calitate” a declarat pentru aimx.ro Silviu Balan, unul dintre organizatori.

Festival Sport Montan Sacele te asteapta in 2018 cu alergare, MTB, orientare sau parapanta

Festival Sport Montan nu este doar un eveniment la care sa vii doar pentru un simplu start. „Ideea mi-a venit dupa ce am vazut in strainatate concursuri cu doua probe: vertical si alergare. Ne dorim insa mult mai mult. Vrem sa-i aducem in acelasi loc pe toti iubitorii de munte. „Impartim” muntele, iar acum putem sa ne impartasim si experientele fiecaruia. Cu cat suntem mai deschisi suntem mai castigati. In plus avem o zona superba care ne ofera posibilitatea sa desfasuram toate aceste probe” a precizat Silviu Balan.

Fata de editia precedenta vor exista work shop-uri de orientare, mountain bike, parapanta si alergare. Apar si doua probe noi: o cursa populara de alergare 8 kilometri (pe langa Vertical si cele de 15 si 30 de kilometri) si proba de mountain bike (20 de kilometri).

De anul viitor vor intra in program si probe de catarare si downhill.

Silviu Balan:”Ii aducem pe cei mai buni alergatori montani din Romania”

Festival Sport Montan Sacele este un eveniment la care sunt asteptati atat incepatori, cat si sportivi cu experienta.”Am creat aceasta cursa populara de 8 kilometri tocmai pentru ca toata lumea sa se poata bucura de frumusetea alergarii. E destul de usoara. Traseul e jumatate pe sosea, jumatate prin padure. Daca as putea l-as aduce la start pe Kilian Jornet :). El este etalonul in alergarea montana. Pana se va intampla asta ii vom avea insa pe cei mai buni din Romania. Vor fi prezenti, cu cateva mici exceptii, cei mai valorosi sportivi de la noi” a mai declarat Silviu Balan.

Cine tine work shop-urile?

orientare: Ionut Zinca

MTB: Catalin Spranceana

parapanta: clubul Sky Dreamers

alergare: Silviu Balan

Daca vrei sa participi la Festival Sport Montan poti sa te inscrii aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit PHOTO: Festival Sport Montan Sacele