Final de sezon pentru Alexandru Barbu. Campionul Romaniei la schi alpin face bilantul.

707

Final de sezon pentru  Alexandru Barbu! Reprezentantul Romaniei la Jocurile Olimpice nu a mai avut-o cu el pe Ania Caill asa cum s-a intamplat la PyeongChang. La Bansko, Alex a continuat actiunea post Jocuri Olimpice, la schi alpin  cu Mihnea Olteanu.  Partenerul din Muntenegru si Alex au infruntat apoi conditiile din Bulgaria.

 „Mihnea a abandonat la toate cele 4 concursuri iar eu am reusit un loc 14 la proba de slalom. Daca pana acum cursele din Balcani  erau accesibile, in ultimii ani s-au schimbat. Competitia este de la an la an tot mai grea. Conditiile de concurs au fost bune dar dificile pentru noi pentru ca in ultima perioada am participat la curse cu zapada moale. La Bansko am avut zapada injectata cu apa. Pentru noi urmeaza o perioada de pauza si refacere dupa care vom incepe pregatirea pentru noul sezon.”-Alexandru George Barbu.

A fost un sezon lung si dificil, incununat cu participarea la Jocurile Olimpice pentru Alexandru Barbu.

„A fost dificil, mai ales ca anul acesta a fost an olimpic!  Toata lumea s-a pregatit timp de 4 ani pentru aceasta competitie. Sper ca in viitor sa reusesc mai multe victorii in competitiile internationale si la fel ca si anul acesta sa imi pastrez titlul de campion national.”Final de sezon pentru Alexandru Barbu. Campionul Romaniei la schi alpin face bilantul.

Final de sezon pentru Alexandru Barbu. Moment de bilant!

„Pe plan international am reusit o victorie, 2 locuri 2 si un loc trei. Cea mai importanta „victorie” a fost sa reusesc sa termin proba de slalom urias la Jocurile Olimpice. Mi-am dorit acelasi rezultat si la slalom dar din pacate am abandonat. O numesc „victorie” pentru ca a fost foarte greu (partie si zapada). „Lupta” a fost la cel mai inalt nivel. Sa ajung la finish in asa o cursa selecta m-a bucurat. Sper ca la urmatoarele competitii de inalt nivel sa fiu si mai in fata.”

Final de sezon pentru Alexandru Barbu cu doar  10 zile de pauza.

„Voi merge pentru doua saptamani la Felix la recuperare si la inceput de mai incep pregatirea pentru sezonul urmator.  Pauza noastra e scurta in sportul de performanta daca vrei sa ajungi aproape de varf. Toata perioada aceasta din luna mai pana in noiembrie va fi dedicata antrenamentului fizic. Aproximativ 70 de zile voi face pregatire specifica de schi pe ghetar.”

Final de sezon pentru Alexandru Barbu si cu un regret.

„Cel mai trist am fost cand am abandonat la slalom la Jocurile Olimpice. Am fost foarte suparat pe mine si dezamagit. Asa e in viata noastra, o mica greseala si ai pierdut tot ce ai cladit timp de 4 ani.”

Final de sezon pentru Alexandru Barbu cu succese.

„Cel mai fericit am fost cand am castigat in Romania titlul de campion national! Sunt multumit si pentru castigarea cursei internationale.”

Photo by Szabo Attila / attilaszabo.ro Images si Paltinis 1000

Autor: Ovidiu Pețenghea