Fost deţinător al recordului mondial la maraton, arestat în Kenya

105

Atletul kenyan Wilson Kipsang, fost deţinător al recordului mondial la maraton, a fost arestat alături de alte persoane pentru încălcarea măsurilor de carantină în Kenya, instituite din cauza pandemiei de coronavirus. Kipsang se afla într-un grup de aproximativ 20 de persoane, găsite de poliţie consumând alcool într-un club din localitatea Iten.

Wilson Kipsang, bronz la Jocurile Olimpice de la Londra

Potrivit cotidianului kenyan The Standard, poliţia a fost alertată de un cetăţean.

„Ofiţerii noştri i-au găsit pe atlet şi pe celelalte persoane ascunzându-se într-un club popular din Iten. Persoane cunoscute precum acestea ar trebui să ne ajute să impunem respectarea măsurilor de carantină. Cerem publicului să nu abuzeze de reţinerea noastră în folosirea forţei pentru a impune legea”, a declarat comandantul John Mwinzi.

Persoanele au fost reţinute pentru încălcarea ordinelor care cereau oamenilor să nu îşi părăsească locuinţele după ora 19:00.

Kipsang a fost suspendat provizoriu din atletism în ianuarie, în urma a două încălcări ale regulamentului antidoping. Unitatea pentru Integritatea Atletismului a reţinut într-un caz lipsa furnizării de informaţii legate de localizarea sa, iar în alt caz manipularea unei probe antidoping.

Kipsang (37 de ani) a cucerit în 2012 medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în proba de maraton. Kenyanul a stabilit recordul mondial la maraton în 2013, la Berlin (două ore, trei minute şi 23 de secunde), a câştigat de două ori maratonul de la Londra, în 2012 şi 2014, şi maratoanele de la New York, în 2014, şi Tokyo, în 2017.

La începutul săptămânii, 12 atleţi (doi străini) au fost arestaţi la Iten, unde îşi continuau antrenamentele după ce guvernul a interzis activităţile sportive şi adunările de persoane. Federaţia kenyană a intervenit ulterior pentru eliberarea lor.

Trei persoane au decedat în Kenya din cauza coronavirusului, pe care l-au contractat peste 100 de oameni în statul african.

Credit foto: 9janews24.com.ng

Pe AIMX cititi AICI  despre donatiile ciclistilor in campania Pedalam pentru viata!