Fratii Tudor au „transformat” Postavarul in Everest: l-au urcat de 12 ori in 24 de ore

219

Fratii Stefan si George Tudor au luat parte la evenimentul international „EVERESTING”. Provocarea este sa-ti alegi un deal sau un munte oriunde te-ai afla pe glob si sa-l urci pana acumulezi 8848 de metri diferenta de nivel. „Brutal de dificil” descriu organizatorii evenimentului misiunea. „A fost cel mai dificil lucru pe care l-am facut” au confirmat si fratii Tudor pentru aimx.ro.

Fratii Tudor au urcat de 12 ori varful Postavarul. Totul s-a intamplat sambata, pe 20 iunie

Stefan si George Tudor au participat sambata trecuta la competitia internationala „Everesting”. Stefan este un sportiv de anduranta extrem de experimentat. Are la activ ani buni de competitii de alergare, ciclism sau triatlon. Anul trecut, impreuna cu Mihai Nenciu pentru o perioada de timp, apoi cu fratele sau George, a parcurs 500 de kilometri de pe plaja din Mamaia pana pe varful Moldoveanu. „Everesting” a fost insa cu totul altceva.

„Mai greu decat orice am facut. A fost totul concentrat in 24 de ore.Nu era limita de timp. Dar ne-am impus aceasta bariera. Nu am luat niciodata in calcul varianta de a nu termina. A contat enorm de mult suportul tehnic asigurat de prieteni, iubite, si familie. Am urcat doar cu strictul necesar la noi” a dezvaluit Stefan pentru aimx.ro.

Stefan Tudor in timpul uneia dintre cele 12 ascensiuni consecutive pe varful Postavarul (1799m)

Stefan si George Tudor au inceput concursul sambata la ora 9 dimineata. Dupa 23 de ore, 13 minute si 28 de secunde cei doi sportivi au ajuns pentru a 12-a oara pe varful Postavaru si au acumulat o diferenta de nivel de 8955 de metri.

Stefan Tudor: „Vremea a fost crunta. Tot timpul a fost asa. Au fost 9000 de metri extrem de grei”

Fratii Tudor au avut de suportat pe timp de noapte vantul puternic, ploaia si o temperatura de doar 4 grade. Maximele au urcat ziua doar pana la 16 grade, iar ceata a fost prezenta aproape permanent in peisaj. Si ursii le-au „suflat” mereu in ceafa celor doi alergatori.

„Este un vis devenit realitate. Este un moment care cu siguranta nu va ramane unic pentru ca spre nefericirea prietenilor mei si, inclusiv, a fratelui meu niciodata nu ne vom opri”, a punctat Stefan imediat dupa ce a ajuns a 12-a oara pe varful care strajuieste Poiana Brasov.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre primul cantonament pentru echipa de scrima a Romaniei, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire