Gabriel Bularda „si-a facut temele” pentru Campionatul European de Alergare Montana

445

   Gabriel Bularda este singurul alergator montan care ne reprezinta la nivel de seniori la Campionatul European de Alergare Montana. Concursul are loc duminica, 7 iulie, la Zermatt – Elvetia. Se tine pe un traseu de 10,1 kilometri. Startul e la o altitudine de 1604 metri, iar finishul e la Riffelberg, la 2579 de metri. „Imi doresc sa vin in primii 3” a declarat Gabriel pentru aimx.ro. 

Gabriel Bularda a castigat de doua ori Campionatul European de Alergare Montana din postura de junior

Gabriel Bularda Campionatul European de Alergare Montana  Este cea mai importanta competitie din cariera pentru Gabriel Bularda. Alergatorul de 1.69 metri si 60 de kilograme a castigat anul acesta titlul de vicecampion balcanic de seniori. Sportivul este increzator intr-un rezultat bun: „Lucrurile au decurs foarte bine. Si antrenamentele au mers extraordinar, pentru ca acum am si un nou antrenor. Este vorba de Ion Moisa. Nu ma intimideaza nimic pentru ca si ei sunt oameni asa ca daca ei pot, eu de ce nu as putea?” a spus Gabriel pentru aimx.ro.

Gabriel spune ca nu are trasee care sa il avantajeze in mod special:„La concursuri ma descurc bine peste tot, pe orice traseu.” Spera sa devina in viitor cel mai valoros alergator montan din Romania.

Gabriel Bularda: „De la nici un alergator nu as vrea sa fur nimic. Visul meu este sa ajung cel mai bun si cel mai puternic. Vreau sa le fiu exemplu la toti alergatorii din tara!”

Lotul Romaniei care va face deplasarea in Elvetia este completat de Daniel Rus, la juniori (U20) si de o echipa feminina de junioare: Bianca Apetroaiei, Irina Bordeanu, Alexia Hecico și Loredana Viziteu.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre victoria echipei Mitrica-Mosoiu la prima editie Carpathia Trails, aici !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Ovidiu Stefeliga, Ovidiu Matiu