Gala Atletismului Romanesc: laureati, topuri, performanta

798

Gala Atletismului Romanesc a adus in prim plan pe cei mai buni performeri si pe atletele care au concurat cu succes pe plan international.

Alina Rotaru a iesit in evidenta la Gala Atletismului Romanesc.

Sportiva de 24 de ani a fost finalista la saritura in lungime la Campionatele Mondiale de la Londra. A obtinut al 12-lea rezultat cu 6,46m. In calificari a sarit 6,50. In aceeasi luna a cucerit medalia de aur la Universiada de la Taipei. Rezultatul a fost 6,65m. Cea mai buna saritura a masurat in cariera Alinei 6,78m.Gala atletismului romanesc, laureati, topuri, performanta-Alina Rotaru

Top 5 la Gala Atletismului Romanesc, la feminin, le are pe podium si pe Andreea Elena Panturoiu, specialista la triplu salt (campioana europeana U23) si pe Bianca Denisa Razor, semifinalista la 400m. la Mondialele de la Londra.

Cea mai buna junioara, Andreea Miklos a fost pe 4, iar Denisa Dragomir pe 5!  Antrenorul anului vine din tandemul castigator: Rotaru-Corucle. Mihai Marius o antreneaza pe Alina Rotaru.

Gala Atletismului Romanesc l-a avut ca reper la masculin pe Andrei  Marius Gag.Gala atletismului romanesc, laureati, topuri, performanta-Gag

Aradeanul a fost finalist (loc 12) la Mondiale si a cucerit medalia de bronz la aruncarea greutatii la Universiada de vara de la Taipei (Taiwan). 20,12m a masurat aruncarea din finala pentru Gag care in calificari reusise 20,45. Performanta sa de referinta este 21,06 metri si a fost realizata la Cluj in 2016.

Pe podium, la masculin, in Gala Atletismului Romanesc 2017 au fost aruncatorul de disc Alin Firfirica si alergatorul Nicolae SoareAlin a devenit vicecampion european la sub 23 de ani. Nicolae Soare a fost vicecampion la 10000m.la Universiada de la Taipei.

In Top 5 au intrat cel mai bun junior Andrei Dorin Rusu si Samuel Andreas Bucsa. Rusu a castigat titlul de campion european la 10000m., sub 20 de ani. Andreas Samuel Bucsa a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de cadeti la Nairobi.

Cel mai bun club a fost desemnat Steaua! Cel mai bun club privat este tot din Bucuresti: Iacris!

Autor: Ovidiu Petenghea